Zmaga v režiji Gatarića in Drugoviča

25.5.2015 | 08:15

Zmaga v režiji Gatarića in Drugoviča

V predzadnjem 18. krogu nogometne Golgeter članske lige so Brežičani dosegli tudi osmo zaporedno zmago in ostajajo s stoodstotnim spomladanskim izkupičkom na vrhu ligaške razpredelnice. Visoko zmago so dosegli v režiji dveh mojstrov nogometa, Nikole Gatarića in Robija Drugoviča.

Tako kot vselej so tudi tokrat pobudo na igrišču prevzeli favorizirani domačini in s kombinatorno igro ogrožali vrata Šoštanja. Že v 7. minuti srečanja beležimo globinsko podajo Zofiča do napadalca Baznika, ki z oviranjem vratarja gostov Ramića omogoči Gatariću, da potisne žogo v prazno mrežo. V nadaljevanju so se gostje iz Saleške doline vendarle nekoliko zbrali in ohranjali svojo mrežo nedotaknjeno vse do 31. minute, ko po prodoru Gatarića lepo zadane Drugovič. Do konca prvega polčasa beležimo še priložnost Drugoviča, ki se sam znajde pred gostujočim vratarjem, vendar mu kaj več, kot zadet zunanji del vratnice, ne uspe.

V nadaljevanju je zelo uspešni strateg Brežičanov Antoni Brdik izvedel številne menjave ter tako verjetno ohranjal moči za prihajajoče kvalifikacije za popolnitev 3. SNL – sever. Kljub temu smo v mreži gostov videli še tri zadetke. V 61. minuti se branilec Mladiček v svojem slogu sprehodi skozi zvezno vrsto in nesebično zaposli Gatarića, ki rutinirano doseže že svoj 18. zadetek v spomladanskem delu prvenstva. Kmalu zatem smo priča izvrstni akciji Smukoviča in Stepana, ki z dvojno podajo vržeta iz igre celotno obrambno vrsto Šoštanjčanov, vendar slednji slabo zaključi na vrata gostov. V 70. minuti se tokrat najboljši igralec srečanja Drugovič po globinski podaji Zofiča sam znajde pred gostujočim vratarjem in z nakazanim strelom vrže na rit vratarja Ramića ter mimo njega z močnim strelom doseže svoj drugi današnji zadetek. V 75. minuti so do svoje priložnosti prišli tudi gostje, vendar odlični vratar Brežičanov Šepetavc v slogu Samirja Handanovića s skrajnimi napori spremeni smer žogi in ohrani mrežo nedotaknjeno. Ob samem zaključku pa beležimo akcijo za učbenike, ko Drugovič in Zofič z dvojno podajo najdeta mladinca v vrstah Brežičanov Jureta Gramca, ki tako doseže svoj prvi zadetek v članski kategoriji in ob tem postavi tudi končni rezultat srečanja.

V zadnjem krogu Brežičani gostujejo v Rogaški. Tekma bo v soboto, 30. maja, ob 17.00 uri. Vabljeni vsi ljubitelji nogometa.

I. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava