Vrhunski uspeh čateških kajakašev v Murski Soboti

25.5.2015 | 08:50

Vrhunski uspeh čateških kajakašev v Murski Soboti
Vrhunski uspeh čateških kajakašev v Murski Soboti

Kajak kanu TIJM Prekmuje je bil organizator prve leošnje tekme za Slovenski pokal mirne vode 2015. Tekmo so organizirali na jezeru Soboška kamešnica ob neposredni bljižini Murske Sobote. Tekmovalci so se pomerili na 1500m dolgi razdalji. Klub malo slabšemu vremenu se je na prvi tekmi na štartu zvrstilo več kot 90 čolnov v različnih kategorijah iz sedmih slovenskih klubov. Najbolj številčni so bili mlajši dečki, ki jih je bilo na štartu 19. Tekma je potekala brez zapletov s samo dvema prevrnitvama.

Mladi kajakši Kajak kanu kluba Čatež so z veliko borbenostjo pokazali, da sodijo v sam slovenski vrh kajaka na mirnih vodah. Skupaj so osvojili 10 medalj in sicer: Tomaž Drenik K1 cicibani 1. mesto. Jan Irt in Tomaž Drenik v kategoriji K2- kajak dvosed med cicbani srebrno medaljo. Naja Pinterič je zmagala med K1 cicibankami. V kategiji kajak dvosed cicibanke, pa sta Vita Les in Naja Pinterič osvojili drugo mesto. V kategoriji kajaka mlajši dečki je Jakob Stojanovič osvojil drugo mesto in srebrno medaljo. Tekmoval je tudi v kategoriji kajak dvosed mlajši dečki, kjer sta skupaj z Luko Libenškom zmagala in osvojila zlato medaljo. Med mlajšimi deklicami je slavila Hana Iljaš. V dvojicah z Leo Volk pa sta zasedli drugo mesto. Vid Oštrbenk je med starejšimi dečki kajak enosed zmagal. V paru z Majem Oštrbenk pa sta v kategoriji kajak dvosed tudi zmagala in osvojila zlati medlaji.

''Otvoritvena tekma je pokazala, da so naši mladi tekmovalci v samem slovenskem vrhu. Na žalost nam letos ni uspelo narediti veliko treningov na mirni vodi, tako, da so nakateri detalji manjakli in jih bomo v prihodnje odpravili. Potrebno je poudariti, da je naš klub med redkimi v Sloveniji, kjer tekmovalci tekmujejo na mirnih in divjih vodah.Pogoji, tehnike in strategije so za obe disciplini čisto različni, kar predvsem mladim povroča dodatne izzive. Res smo veseli, da se uspehi vrstijo in so tekmovalci veseli, saj je to velika spodbuda za naporne treninge v prihodnje. Naslednji vikend nas čakata dve tekmi. Domača tekma na Krki- divje vode in tekma v Brestanici, kjer zopet tekmujemo na mirnih vodah,'' je po tekmi, vidno zadovoljen povedal Boris Irt, predsednik KKK Čatež.

Mitja Oštrbenk
KKK Čatež

Galerija

_murska-01
_murska-02
_murska-03
_murska-04
_murska-05
_murska-06
_murska-07
_murska-08
_murska-09
_murska-10
_murska-11
_murska-12
_murska-13
_murska-14
_murska-15
_murska-16
_murska-17
_murska-18
_murska-19
_murska-20
_murska-21

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava