Čateški kajakaši uspešni tudi v Celju

5.5.2015 | 08:15

Čateški kajakaši uspešni tudi v Celju
Čateški kajakaši uspešni tudi v Celju

S tekmo v Celju se začel Slovenski pokal divje vode 2015. Ne tekmovanju, kjer so lahko tekmovali tudi tekmovalci iz drugih držav, je štartalo 144 čolnov. Zraven tekmovalcev iz slovenskih klubov je na tekmi nastopilo tudi 28 tekmovalcev iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

Domači trener je progo z 18 vratci postavil na delu reke Savinje ob novo urejenem klubu, ki so ga zgradili pred nekaj leti.

Celjski kajakaši so progo zgradili v sklopu urejanja protipoplavnih brežin reke Savinje in tako pridobili boljše pogoje za treninge in izvedbo tekem.

Tekma v Celju je bila tudi pokazatelj, kako so tekmovalci obavili zimske treninge in treninge v začetku sezone. Konkurenca je bila izjemna, saj je bilo v kategorijah tudi po 30 tekmovalcev.

Čateški kajakaši so osvojili 4 medalje in z nekaj sreče bi prav gotovo še kakšno več.

Pri ciciabnih - kajak je Tomaž Drenik zasedel šesto mesto. Pri mlajših dečkih je bil Jakob Stojanović deveti in Luka Libenšek dvaindvajseti. Pri mlajših deklicah je Hana Kerin za las zgrešila tretje mesto. Lea volk je bila šesta. Pri starejših dečkih je Vid Oštrbenk osvojil srebrno kolajno. Nik Pinterič je v isti kategoriji zasedel štiriindvajseto mesto.

V kategoriji kanu enosed - starejši dečki je Vid Oštrbenk zmagal. Maj Oštrbenk pa je osvojil dvanajsto mesto.

Pri kanuju dvosedu - deklice sta Lea Volk in Hana Iljaš osvojili drugo mesto. Pri dečkih sta bila Maj in Vid Oštrbenk ravno tako druga in osvojila srebrno medaljo.

''Tekmovalcev v mlajših kategorijah je vsako leto več. Ravno tako se tudi kvaliteta in znanje dvigujeta, zato je potrebno resnično veliko trdega dela, da lahko tekmovalci posežejo po medaljah. V vsakem primeru, pa je pomembno, da tekmovalci napredujejo in da v športu uživajo, spoznavajo svoje telo in svoje zmožnosti. Da vedo, da lahko samo s trudom in delom napredujejo in da je za napredek potrebno vložiti veliko truda in potrpežljivosti. Šport jih pripravlja na življenje. Ravno tako pa se med sabo družijo in spoznavajo. Taka znanstva in prijateljstva ostanejo za celo življenje – to ja pa je največ kar šteje. Sedaj nas čaka mesec dni treninga in konec meseca naš klub organizira naslednjo tekmo za Slovenski pokal 2015,'' je po tekmi povedal Matjaž Avšič, trener mladih kajakašev.

Mitja Oštrbenk
KKK Čatež

Galerija

_slalom-01
_slalom-02
_slalom-03
_slalom-04
_slalom-05
_slalom-06
_slalom-07
_slalom-08
_slalom-09
_slalom-10
_slalom-11
_slalom-12
_slalom-13
_slalom-14
_slalom-15
_slalom-16
_slalom-17

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava