Dečki Adrie nepremagljivi v Avstriji

3.5.2015 | 10:00

Dečki Adrie nepremagljivi v Avstriji

S kriterijem v Lieznu na avstrijskem štajerskem se je začelo mednarodno tekmovanje dečkov za pokal Alpe Adria. Prva od štirih dirk je v obeh kategorijah (dečki A in B) pripadla kolesarjema KK Adria Mobil. Zmagala sta Jan Bevc in Gal Glivar in si poleg zmage priborila še vodilno mesto na lestvici. Adam Jordan je zmagal pri dečkih C, a ta kategorija ni uvrščena v omenjeni pokal.

Dečki C ne tekmujejo v pokalu Alpe Adria, a zaradi tega dirka ni bila nič manj borbena. Prvo zmago v karieri je dosegel Adam Jordan. Poleg njega sta se na zmagovalni oder povzpela tudi Jaka Špoljar ter Anže Ravbar. Vsi trije Adria Mobil. Novopečeni zmagovalec je po dirki povedal: »Dirke ni bilo lahko zmagati, a so mi klubski kolegi zelo pomagali. Zelo sem vesel in upam, da zmaga ni zadnja«.

Gal Glivar in Aljaž Colnar sta bila najboljša pri dečkih B. Zmagovalec je po dirki dejal: "Dirka je bila tehnično zahtevna, saj je bil krog kratek in ovinkast. Zmenili smo se, da prvi sprintam in pobiram točke. To priliko sem dobro izkoristil, ker sem zbral dovolj točk in na koncu zmagal".

Jan Bevc se ni pustil presenetiti in je ponovno zmagal. Sledila sta mu še dva Adriina kolesarja, Jan Ravbar se je uvrstil na drugo in Simon Ašič na tretje mesto. Jan Bevc: »Dirka je bila naporna, saj so bile ekipe na staru zelo dobre a je vseeno Janu Ravbarju uspel pobeg. Kasneje sem se mu prikjluč še jaz skupaj z Simonom Ašičem. Mislim, da je ekipa naredila odlično delo in da si vsi zaszlužijo velike čestitke”.

Srečko Glivar
foto: Goran Badovinac

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava