Revija predšolskih, otroških in mladinskih pevskih zborov

1.5.2015 | 08:30

Revija predšolskih, otroških in mladinskih pevskih zborov

Sevniška območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je v aprilu organizirala pevsko revijo predšolskih, otroških in mladinskih pevskih zborov občine Sevnica pod naslovom »Poj z menoj«. Številčno občinstvo je v Kulturni dvorani Sevnica navdušilo 11 pevskih sestavov z vseh osnovnih šol sevniške občine in tudi dveh vrtcev s skoraj 300 nastopajočimi.

Predstavila sta se predšolska pevska zbora »Ciciban« Vrtca Ciciban Sevnica pod vodstvom Melite Železnik in Neje Poljšak ter »Škratki« enote vrtca pri OŠ Blanca z zborovodkinjo Sašo Martinčič. Zvrstili so se nato nastopi otroškega in mladinskega pevskega zbora OŠ Blanca z zborovodkinjo Jelko Gregorčič Pintar, otroškega in mladinskega pevskega zbora OŠ Milana Majcna Šentjanž ter otroškega pevskega zbora »Sonček« OŠ Krmelj z zborovodkinjo Suzano Tratnik Umek.

Predstavili so se še otroški pevski zbor »Slavček« OŠ Tržišče z zborovodjo Marjanom Dirnbekom, otroški pevski zbor OŠ Boštanj pod vodstvom zborovodkinje Tadeje Udovč, vokalna skupina »A vista« OŠ Boštanj z zborovodkinjo Matejo Repovž Lisec ter mladinski pevski zbor »Osminke« OŠ Sava Kladnika Sevnica, ki ga vodi zborovodkinja Natašo Vidic.

Prijeten pevski praznik se je zaključil s skupno »Kekčevo pesmijo« združenih vseh sodelujočih sestavov, ki jim je dirigirala zborovodkinja Tadeja Udovč. Revijo je strokovno spremljala Katja Gruber, povezoval pa Vili Zupančič.

Občina Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava