'Houdinijev akt' Jožka Omerzela za nenadejano srebro na DP

29.4.2015 | 08:40

'Houdinijev akt' Jožka Omerzela za nenadejano srebro na DP

Če je bil trojni naslov Darka Jorgića na 24. DP RS za mladince v namiznem tenisu na Otočcu v doberšni meri pričakovan, je Jožko Omerzel teden kasneje v Mengšu na 24. DP RS za kadete šokiral namiznoteniško javnost in NTK Krka priigral novo posamično medaljo z državnih prvenstev.

Pred turnirjem je Jožko zasedal 16. mesto na državni jakostni lestvici za kadete in ni bil v krogu favoritov za odličja. Državno prvenstvo bi za mladega Novomeščana lahko kmalu označili za tragičnega, a mu je v zadnjem trenutku uspel srebrni preobrat.

V konkurenci dvojic je Jožko skupaj z mlajšim bratom Mitjo, ki je pretekli mesec na DP za mlajše kadete osvojil bron v posamični konkurenci, prišel do četrtfinala, tam pa nekoliko nesrečno z 2:3 izgubil proti navezi Matjaž Pinter – Lovro Jemec. Tudi v konkurenci mešanih dvojic je Jožko skupaj z Novomeščanko Živo Stanišo prišel do četrtfinala in tam znova z 2:3 v nizih klonil proti Marselu Šeguli in Katji Krajnc.

V tekmovanju posameznikov je starejši brat Omerzel že v osmini finala s 3:1 premagal 2. nosilca turnirja Roka Trtnika, nato pa v tekmi turnirja proti Janu Jevšniku zaostanek z 1:3 v nizih in kar 4:10 v 5. nizu nekako uspel pretvoriti v zmago s 4:3, val adrenalina pa ga je nosil še do polfinalne zmage nad Jožetom Urhom s 4:1. V finalu je bil za Dolenjca s 4:0 premočen trikratni državni prvak Slovenije Aljaž Frelih.

Po turnirju je svoje misli strnil trener NTK Krka Novo mesto Uroš Slatinšek, čigar delo je do kolajne na posamičnih državnih prvenstvih pripeljalo že Tilna Novaka, Petra Hribarja, Aljaža Šmaljclja ter Mitjo in Jožka Omerzela. Po najbolj nenadejani kolajni doslej je bil Slatinšek seveda navdušen: »Novak, Hribar in Jorgić na treningih vztrajno ponavljajo, da ima Jožko v roki torpedo, vendar tega doslej na tekmah še ni pokazal. Tokrat se mu je po razočaranju v konkurencah dvojic med posamezniki nekako uspelo rešiti v četrtfinalu. Veselijo me tudi nastopi Mitje, ki je že v kvalifikacijah z zmago nad 5. nosilcem Tajom Lavričem dokazal, da bomo v prihodnje o njem še veliko slišali.«

Mitja je na koncu turnir posameznikov končal na 9. – 16. mestu, medtem ko preostalima dvema predstavnikoma NTK Krka Domnu Rolihu in Domnu Zupančiču ni uspel preboj iz kvalifikacijske skupine.

T. Š.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava