Dobova je prvoligaš!

27.4.2015 | 11:30

Dobova je prvoligaš!

Večer, ki ga bomo v Dobovi pomnili še dolgo, se je začel že mnogo pred tekmo. Vzdušje v našem kraju je bilo v soboto zvečer prav posebno. Že na poti do dvorane so se na betonskem igrišču zbirali navijači in trenirali pesmi ter izobešali transparente. V dvorani je vladala posebna tišina. Vsi sodelavci so se pripravljali kot po navadi - obesili so sponzorske plakate, postavili blagajno, pripravili zapisničarsko mizo ... Vse v spoštljivi tišini ... Občutek je bil res poseben. Čutili smo, da se bi ta večer lahko pisala zgodovina. In prav to se je zgodilo.

Za povrh vsega, pa je bila ta odločilna tekma še lokalni derbi proti RK Brežice. Navijači so prišli na svoje in dvorana je bila polna, kot že dolgo ne. Navijačem, ki nas spodbujajo na vsaki domači tekmi, so se pridružili še nekateri člani nekdanje skupine White Stars. Takšnega navijanja že dolgo nismo videli ...

Pred tekmo so se nam zopet predstavile Dobovske mažoretke, ki so nam popestrile tudi polčas in zaplesale med "time out-i". Nato pa je sledil začetek težko pričakovane tekme...

Gostje so se zavedali, kaj našim fantom pomeni zmaga, zato so bili odločeni, da jim to preprečijo. V uvodnih minutah jim je kazalo dobro, saj so igrali vsaj enakovredno, če ne še bolje. Do 14. minute so še prihajali do vodstva z zadetkom ali dvema, nato pa se je v 16. minuti končalo. Po rezultatu 8:7 gostje več niso vodili in tudi na igrišču so naši prevzemali pobudo. Gostujoči trener Kukavica je v 23. minuti pri rezultatu 11:9 vzel minuto odmora, ki se je obrestovala, saj so gostje kasneje izenačili na 12:12 po zadetku Lipeja. Žarek upanja pa je ugasnil nekaj minut pred polčasom, ko so naši fantje naredili delni izzid 3:0 in z dobro obrambo ter hitrima protinapadoma postavili rezultat polčasa 15:12.

Med odmorom so imeli gledalci mešane občutke, saj so Brežičani dobro konkurirali našim fantom. Vendar, kot sem omenil že na začetku, je bil ta večer poseben. Nihče ne ve, kaj se je dogajalo v garderobi domačinov, vendar vsi smo videli posledice v začetku drugega polčasa.

Dobovčani so v 16. minutah "povozili" nasprotnika in naredili delni izzid 9:1. Baznik je v 47. minuti prejel drugi gol v drugem polčasu, kar priča o čvrstosti obrambe in obrambah vratarja. Dvorana je ponorela, navijači so vzklikali: " Prva liga, prva liga...". Vodili smo za 11 zadetkov in se dobro zavedali, da je ta dvoboj odločen. Igralci so se sprostili, trener je v igro poslal tudi mlajše, da bodo imeli lepe spomine na sezono 2014-2015, ko je Dobova zopet član najmočnejše slovenske rokometne lige. Tekma se je končala z rezultatom 30:22 in veselje se je začelo. Ni slajšega, kot doma premagati sosede in se obenem uvrstiti v 1. ligo. Navijači so 5. minut pred koncem tekme vstali na noge in odštevali zadnje sekunde. Ob pisku sirene pa so na igrišče pritekli vsi igralci in zaplesali zmagovalni krog. Bilo je smeha, veselja in solz. Zaploskali so nam tudi gostujoči igralci in navijači, ki so se borili pošteno in korektno (omeniti velja, da njihova postava ni bila povsem popolna).

VELIKA ZAHVALA gre navijačem White Stars in njihovim starejšim kolegom, ki so dvorana prebudili iz več kot desetletja tišine. Mažoretkam, ki nam popestrijo vsako tekmo z njihovo izvirno koreografijo. Vsem sodelavcem v našem društvu. Posebno tudi našemu tehničnemu vodji Borisu Stajnku, ki je včeraj praznoval rojstni dan, obenem mu čestitam tudi za to. Vodstvu kluba, ki je v zadnjih nekaj sezonah sprejelo veliko dobrih odločitev, zato da smo naredili ta velik korak. Hvala vsem sponzorjem, saj brez vas, ne bi bilu tu, kjer smo. In nenazadnje tudi vam, občinstvu, ljubiteljem rokometa in dobovčanom ter vsem, ki nas spremljate preko spletnih medijev in podpirate delovanje našega kluba. Hvala, da ste verjeli v nas. Da ste verjeli, da lahko tako "majhna Dobova" doseže tako veliko! Vsak od vas je prispeval k dosežkom skozi zadnjih nekaj let. Rokomet je ekipni šport - a ekipa ni zgolj znotraj kluba. Vsi, ki pomagate in se čutite kot del ekipe- to tudi ste.

MRD Dobova: RK Brežice 30 (15) : 22 (12)

J. K.

Galerija

v-prva (1)
v-prva (2)
v-prva (3)
v-prva (4)
v-prva

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava