Računalniki za vse - prinesite svojega odsluženega

21.4.2015 | 13:05

Simbolična fotografija (foto: arhiv)

Simbolična fotografija (foto: arhiv)

Vabimo vas k sodelovanju v projektu Računalniki za vse, ki bo potekal v sredo, 22. aprila 2015, med 9. in 12. uro na Glavnem trgu v Novem mestu v okviru dogodka Dan zemlje 2015. Namen projekta, ki ga izvajamo s pomočjo donacije Norveškega mehanizma, je podpora razvoju dejavnosti Računalniki za socialno ogrožene (ki jo izvaja Društvo Duh časa) in dejavnosti Društva Vez-je.

Društvi prostovoljcev zbirata rabljeno računalniško opremo, jo ponovno usposobijo ter podarijo socialno ogroženim posameznikom, družinam in neprofitnim organizacijam.

V sodelovanju z Društvom za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto, partnerjem v projektu, vas vabimo da si predstavitev našega dela ogledate v živo in tudi sami po svojih močeh prispevate.

V sklopu dogodka bomo:

- zbirali rabljeno računalniško opremo,

- prikazali strojno in programsko usposabljanje,

- podarili računalnike končnim prejemnikom in

- povabili Novomeščane k sodelovanju pri vzpostavitvi dejavnosti v Novem mestu.

Prostovoljci, ki projekt izvajamo, pozivamo Novomeščane: “Prinesite nam v sredo dopoldne na Glavni trg svoj odslužen računalnik. Skupaj ga bomo očistili, mu vlili novih moči in ga pripravili tako, da bo lahko še dolgo osrečeval nekoga, ki si ga sicer ne bi mogel privoščiti. Oglejte si naše delo in spoznajte iz prve roke, kako preprosto je pripraviti računalnike, da so hitri, varni, zanesljivi, opremljeni z vsemi potrebnimi programi (prevedenimi tudi v slovenski jezik), povrhu vsega pa še brezplačni!”

DRPD NM

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava