Brežiški člani doma premagali ekipo Črnomlja

19.4.2015 | 08:30

Brežiški člani doma premagali ekipo Črnomlja

V Brežicah sta se v petek pomerili ekipi RK Brežice in RK Črnomelj, obe ekipi nastopata kot novinki v 1. B ligi in se med seboj že dobro poznata. Začetek tekme so domačini začeli slabo, gostje so v 7. minuti vodili s tremi zadetki razlike, domačini so zadeli le enkrat. Domači igralci so se v nadaljevanju zbrali in igrali bolj motivirano, kar se je kmalu pokazalo tudi na rezultatu. V 14. minuti so Brežičani izenačili (6:6) in zatem povedli z zadetkom razlike. Vse do konca prvega polčasa je bil rezultat tesen, domačini so nekajkrat povedli za dva zadetka, gostje pa v igri niso popuščali in tako domačinom preprečili, da bi se razigrali in prednost povečali. Ob polčasu je bil rezultat 17:16.

Drugi polčas so Brežičani začeli bolj zbrano in motivirano in v 39. minuti vodili s petimi zadetki razlike. Prednost so domači igralci držali vse do konca in tako premagali gostujočo ekipo RK Črnomelj z rezultatom 32:28. K zmagi so pripomogle tudi obrambe domačega vratarja, ki je ubranil tudi tri strele iz sedmih metrov.

Za ekipo RK Brežice so igrali: Polovič A., Savnik Ž., Deržič A. 4, Lipej D. 5, Tomše J. 4, Tomše M. 1, Kovač T. 7, Škoflek G., Kramar D., Simakovič D., Šalamon B., Čanžar F. 6 (5), Mlakar K. 2, Cerjak M. 1, Čanžar T. 2 in Zagode J.

Ekipa RK Brežic zaseda 6. mesto lestvice 1.B državne rokometne lige. Do konca sezone ekipo RK Brežice čakajo še tri tekme. Že v prihajajočem vikendu bo na sporedu posavski derbi, saj Brežičani odhajajo v goste k ekipi MRD Dobova. Pred domačimi gledalci bodo Brežičani igrali 9. 5. 2015, ko v goste prihaja ekipa ŠD Mokerc – Ig, zadnjo tekmo sezone pa bodo člani odigrali v Škofljici.

RK Brežice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava