Vikend glasbenih poslastic na festivalu PungArt 2015

17.4.2015 | 12:40

Vikend glasbenih poslastic na festivalu PungArt 2015

V Metliki se bo v organizaciji prostovoljnega in neprofitnega Kulturno-umetniškega društva Plac 17. in 18. aprila odvil že 8. open-air dvodnevni glasbeni festival Pung.Art 2015.

Letošnji festival Pung.Art se vrača v temačno podzemlje punka, ki ga opletajo ska in folk lovke, prepredeno s koreninami rocka ter oplemeniteno z ostružki metala in strupenim grunge zvokom.

Na odru se bodo v petek, 17. aprila, zvrstili HillBillyWithaChainsaw, Krešo i kisele kiše, Happy Ol’ McWeasel, Pankreas, v soboto, 18. aprila, pa Dirtswitch, Broken Lock, Werefox, Pigs Parlament in Elvis Jackson!

Happy Ol'McWeasel bodo predstavili v marcu izdan nov plošček Heard Ya Say! Tudi Elvis Jackson v letošnjem letu bogatijo svoj glasbeni repertoar s komadi z novega albuma Radio Unfriendly. 20-letnico obstoja bodo s premierno predstavitvijo albuma Unicorns We All Chase zaokrožili tudi belokranjski hardcore band Broken Lock.

S Hrvaške prihaja čistokrven punk val v postavi Krešo i Kisele Kiše ter Pankreas, katerim bo konkuriral tudi slovenski punk izvajalec Pigs Parlament. Za glasbeno ravnotežje bodo skrbeli melodični in mistični Werefox. Prisluhnili pa bomo tudi visokooktanski žagarij skupine HillBillyWithaChainsaw ter post-grunge skupini Dirtswitch.

Enodnevna vstopnica znaša 7€, medtem ko dvodnevna 10€. Vrata na festival pod milim nebom se odpro ob 19. uri. Organizator zagotavlja s šotorom pokrito prizorišče, tako da morebitno deževno vreme ne bo izgovor, da obiskovalci izpustijo na koledarju prvi open-air festival PungArt 2015!

Kud Plac

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava