David Božič drugi na Grobniku

1.4.2015 | 09:00

David Božič drugi na Grobniku
David Božič drugi na Grobniku

Na dirkališču v neposredni bližini hrvaške Rijeke je predzadnji marčevski konec tedna uspešno zastopal slovenske motociklistične barve David Božič iz Žadovinka (Leskovec pri Krškem). Na Grobniku, ki je največjo slavo užival med leti 1978 in 1990, ko je gostil Veliko nagrado Jugoslavije v razredu Moto GP, je nemška moto ekipa Action Bike izvedla štiridnevni hitrostni dogodek za ljubitelje bencinskih hlapov.

Kot edini med posavskimi udeleženci je na dobrih štirih kilometrih steze tekmoval David Božič na Suzukiju GSX-R 1000 (1.000 kubičnih centimetrov, 197 konjskih moči) in kljub temu, da je dosegel najhitrejši čas dirke (1:33:346), je zaostal za prvouvrščenim Petrom Rohr. V domače kraje je tako prinesel nagradni pokal za osvojeno drugo mesto v kategoriji Capit Trophy SBK 1.

Po nesrečnem padcu v preteklosti je bil Božič dve sezoni dirkanja primoran izpustiti, sedaj pa je ponovno dokazal, da po blizu desetih letih aktivnega dirkanja sodi v sam vrh. Sicer je na Grobniku tekmovalo okoli 150 dirkačev, ki so se merili v različnih kategorijah. 32-letnega Davida Božiča, ki sicer dela v energetiki, domala vso njegovo moto kariero spremlja številka 321, za katero v šali pove, da predstavlja zmagovalne stopničke. Njegovo navdušenje motociklistične narave finančno podpirata dva sponzorja, kar v sezoni, ki traja od marca pa do oktobra ali novembra, predstavlja znatno pomoč, z ozirom na to, da gre za dokaj drag šport. Po velikonočnih praznikih Božič ne bo dolgo počival, saj ga že 22. aprila čaka nova dirka, ponovno na Grobniku.

Doroteja Jazbec
foto: osebni arhiv D. Božič

Galerija

z-bozic-01
z-bozic-02
z-bozic-03
z-bozic-04

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava