TD Senovo je slavnostno razvilo društveni prapor

30.3.2015 | 10:30

TD Senovo je slavnostno razvilo društveni prapor

Turistično društvo Senovo ima za sabo zelo uspešno leto. Za največja dosežka štejemo 3. mesto v Sloveniji v sklopu tekmovanja Moja dežela urejena in gostoljubna in seveda uresničitev ideje za lasten prapor. Slednja se nam je po močni volji članov in predsednika društva v letošnjem letu le uresničila. Tako smo v sredo, 18. marca 2015, v avli Doma XIV . divizije po končanem zboru članov prapor svečano razvili. Člani društva smo bili resnično veseli, da je patronat nad našim praporom sprejel župan občine Krško, mag. Miran Stanko.

»Prapor je unikatna vezena umetnina, ki združuje člane društva skozi desetletja in tako ohranja tradicijo pripadnosti društvu živo. Predstavlja vrednoti, kot sta čast in ponos. Je ogledalo društva, ki skozi čas pridobiva muzejsko vrednost. Zato je prapor del zgodovine, s katerim je treba ravnati spoštljivo.« Tako o praporu piše na spletni strani Vezenine Ercigoj, kjer so tudi izdelali prapor TD Senovo in tega se močno zavedamo.

V licu prapora, ki je svetlo mode (barva neba) je znak TD Senovo, ki z rumeno predstavlja sonce (toplina in odprtost ljudi), z zeleno razgibanost doline in s črno premogarsko preteklost kraja. Na hrbtni strani pa je na temnejši modri (barva voda bohorskih slapov) izvezen napis Turizem smo ljudje.

Biti praporščak je posebna čast in še večja odgovornost, saj mu je zaupana popolna in trajna skrb za rokovanje s praporom. Zato je po županovi predaji prapora predsedniku društva, ta tega predal praporščaku g. Tonetu Salmiču, ki je svečano prisegel, da bo skrben skrbnik prapora in ga bo vedno z veliko odgovornostjo in častjo nosil na vseh slovesnostih, kamor bomo vabljeni kot društvo.

Ob razvitju prapora je TD Senovo smo svečano obeležilo vse donatorje, ki so prispevali za prapor. Njihova imena bodo za vedno zapisana na spominskih žebljičkih in spominskih trakovih. Za žebljiček v obliki lipovega lista je svoj prispevek vložilo v obliki dela ali finančnega prispevka 29 članov TD Senovo. Na vezenih spominskih trakovih pa so izpisana imena naslednjih organizacij, podjetij in posameznikov: Občina Krško, KS Senovo, Rudar d.o.o. Senovo, Hidroelektrarne na spodnji Savi (HESS) d.o.o., Metalna Senovo d.o.o., Požun d.o.o. Senovo, Gostilna Senica Senovo, Grapak Krško/Senovo d.o.o., DKD Svoboda Senovo, Lovska družina Senovo, Društvo upokojencev Senovo ter PD Bohor Senovo. Slednji društvi sta prispevek za trak ljubeznivo spremenili v žebljiček, razliko pa namenili za delovanje društva. Kot posameznika sta za spominski trak prispevala ga. Malči in g. Mijo Gunjilac.

Slavnostnemu dogodku je, ob pogostitvi, ki so jo pripravile članice domačega društva, sledilo druženje članov društva in sponzorjev ter donatorjev.

TD Senovo

Galerija

v-prapor-01
v-prapor-02
v-prapor-03
v-prapor-04
v-prapor-05
v-prapor-06
v-prapor-07
v-prapor-08
v-prapor-09
v-prapor-10
v-prapor-11
v-prapor-12
v-prapor-13

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava