Zmajček Jurček z Rake na Veliko Dolino

25.3.2015 | 08:30

Zmajček Jurček z Rake na Veliko Dolino

V četrtek, 12. marca, so ZPM Krško, vrtec Raka in vrtec in vrtec Velika Dolina pripravili menjavo Zelenega nahrbtnika z Zmajčkom Jurčkom. V vrtcu Raka je Zmajček Jurček bival od 5. februarja do 12. marca. Otroci so skupaj z Zmajčkom Jurčkom opravljali različne naloge in sicer: kako lahko odpadna embalaža postane uporabni izdelek ter počistili svojo okolico.

Ko je bila naloga končana, so se otroci skupaj z vzgojiteljicami in Zmajčkom Jurčkom odpeljali v vrtec Velika Dolina, kjer so jih že nestrpno pričakovali otroci z vzgojiteljicami.

Otroci z Rake so pripravili plesne točke ter zapeli svojo himno otrokom z Velike Doline.

Prav tako so se pripravili tudi gostitelji ter skupaj z otroci z Rake zaplesali. Po končanem programu so otroci z Velike Doline prejeli Zmajčka Jurčka, kateri jim je prinesel nove naloge in sicer na temo predelave odpadnega materiala, postavitev opozorilnih tabel na divje odlagališče, pregledovanje zabojnikov in sortiranje embalaže, izdelovanje izdelkov ter čiščenje okolice.

V vrtcu Velika Dolina bodo z Zmajčkom Jurčkom opravljali naloge na vse do 26. marca, ko se bo Zmajček Jurček odpravil v vrtec Dobova.

Za konec srečanja smo se vsi skupaj posladkali s pecivom in sadjem.

Darinka Kerin Kiler
Koordinatorka projekta Zeleni nahrbtnik pri ZPM Krško

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava