Delavnica - Retorika za otroke, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

23.3.2015 | 17:00

Ob ponedeljkih, 23. in 30. marca 2015 ter 6. in 13. aprila 2015, ob 17.00, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto – Učilnica BERI

Spontana želja po nastopanju in izražanju tistega kar jim je posebej všeč, je večini majhnih otrok zelo naravna. Še pred vstopom v šolo pa se pogosto zgodi, da otroci to željo navidezno izgubijo.

Kako negovati in spodbujati naravno veselje do nastopanja pri otrocih? Kaj pomeni otrokovo zavedanje telesne govorice? Kaj pomeni jasno izrečena beseda? Kako nastop doživeti kot čudovito izkušnjo?

To so vprašanja, na katera na delavnici retorike za otroke odgovarjamo z raziskovanjem otrokovih gest, s prepoznavanjem tipičnih gibanj in karakterjev živali, s spoznavanjem različnih glasov in zvokov, povezanih s pomeni besed, z zabavnimi vajami pred ogledalom ter z motivacijskimi besednimi igrami.

Delavnica je namenjena otrokom od 5 - 7 let. Obsega 4 srečanja po eno šolsko uro (45) minut in končni nastop. Cena delavnice: 25€. V ceno je vštet tudi DVD s posnetki posameznih otrokovih nastopov.

Prijava na e-mail: carmen.loven@gmail.com ali na gsm: 040 421 805 (Janja Gazvoda), najkasneje do torka, 17. marca 2015.

Delavnico izvaja in vodi Carmen L. Oven, voditeljica javnih prireditev, avtorica in voditeljica radijskih ter televizijskih oddaj, izvajalka delavnic nastopanja in pripovedovanja ter avtorica romanov za odrasle in mladino.