Slovenija vs. Slovaška: Ekipin fotograf preprečil sramoto

20.3.2015 | 11:40

Slovenija vs. Slovaška: Ekipin fotograf preprečil sramoto

Slovenija je samostojna država več kot dvajset let, vendar nas še vedno zamenjujejo s Slovaško. Prav neverjetno je, kako so nekateri narodi in posledično organizatorji ignorantski do simbolov naše države.

Po ženskem smuku so v finalu svetovnega pokala v Meribelu podelili tudi kolajne in pokale za najboljša dekleta v skupnem seštevku smuka. Najboljša je bila seveda Lindsey Vonn, druga Anna Fenninger in tretja Tina Maze. Potem ko podelijo kristalni globus, zaigrajo tudi himno države, iz katere je zmagovalka, in dvignejo vse tri zastave na drogu.

Na prostor, kjer bi morala biti slovenska zastava za tretje mesto Mazejeve, so želeli pripeti slovaško zastavo, a se je oglasil naš fotograf Gregor Wernig in jim povedal, da ta zastava ni prava. Organizatorji so sprevideli napako in hiteli iskati slovensko zastavo, a je niso našli. Da bi se izognili sramoti z dvigom slovaške zastave oziroma temu, da niso imeli slovenske zastave, so potem sneli še avstrijsko zastavo, ki naj bi plapolala Fenningerjevi v čast. Tako je na drogu na koncu plapolala le zastava Združenih držav Amerike v čast Vonnovi.

Pa to ni edina napaka, ki so si jo privoščili francoski organizatorji finala svetovnega pokala. V uradnem biltenu tekmovanja je ob Tini Maze slovenska zastava brez grba oziroma kar ruska zastava. Očitno v mondenem Meribelu še niso slišali za Slovenijo ali pa imajo zelo zelo veliko težav z geografijo in z njo povezanim poznavanjem zastav.

Prav zanima nas, kako bi se odzvali Francozi, če bi v Kranjski Gori ob zmagi Alexisa Pinturaulta dvignili italijansko zastavo. Skoraj prepričani smo, da bi zagnali tak vik in krik, da bi bil to incident na meji meddržavnega spora, zagotovo pa bi moralo posredovati naše ministrstvo za zunanje zadeve.

Sploh pa je neverjetno, da so lahko ljudje, ki živijo od smučanja, tako nevedni, da ne vedo, od kod prihaja Tina Maze, za katero pa so seveda slišali. Da je iz Slovenije? Kakšne Slovenije? Je to država? Da, da, Slovaške!

Francozi so že po značaju narod, ki je precej ignorantski do drugih narodov, če to združiš še z nevednostjo, da ne napišemo neumnostjo, pa je vse skupaj videti že prav neokusno.

Ekipa

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (5)

20.3.2015Oceni igor 

PRI TAKI POLITIKI KATERO IMAMO ŽE VEČ KOT DVAJSET LET TO NI ČUDNO. SMUČARSKA ZVEZA IN KORL PA NIČ.

21.3.2015Oceni Pavel 

Ruska podružnca pač! Čeb mel normalno državno vodstvo, b nas že poznal.

21.3.2015Oceni Pavel 

Ruska podružnca pač! Čeb mel normalno državno vodstvo, b nas že poznal.

21.3.2015Oceni Pepi 

In kakšno bi po tvojem mnenju, moralo biti "normalno državno vodstvo" ? Foušija je pa povsod enaka. Tudi v Franciji ! Ni blo to iz nevednosti !

21.3.2015Oceni ive 

Jaz pa se ne čudim, da nas zamenjujejo, saj Slovaki sebi pravijo "Slovenci". To je tako podobno izrazoslovje, da je zmeda še večja.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava