Samo Petje v Knjižnici Črnomelj

5.3.2015 | 13:35

Samo Petje v Knjižnici Črnomelj
Samo Petje v Knjižnici Črnomelj

Knjižnica Črnomelj je včeraj v svojih prostorih gostila izvrstnega slovenskega borca, sicer Belokranjca, doma iz Metlike, Sama Petjeta. Samo ta trenutek velja za enega najboljših slovenskih kickbokserjev, ki je nase opozoril s kar nekaj odličnimi zmagami. Ne nazadnje je lansko leto osvojit tudi naslov prvaka FFCja v kategoriji do 70 kg. Prav v tej kategoriji se uvršča med deset najboljših borcev na svetu. Sicer pa je v pogovoru povedal, da je veliko vlogo pri odločitvi za ta šport odigral njegov oče, ki se je prav tako ukvarjal z borilnimi veščinami. Skozi pogovor je Samo pojasnil, kako težak in garaški šport so borilne veščine in da je poleg treningov, na katerih dela na kondiciji in tehniki, ter same prehrane, ključnega pomena predvsem psihična pripravljenost. Pravi, da se ne obremenjuje in ne razmišlja, kaj bo počel v prihodnosti, njegov cilj je vsaka tekma posebej, saj pri tovrstnem športu nikoli ne veš, kdaj bo konec kariere. Tisto kar leta in leta gradiš, se lahko v trenutku sesuje. Trenutno je Samo osredotočen na naslednji dvoboj, ki ga čaka prihodnji mesec v Hali Tivoli, kjer bo branil naslov prvaka FFCja.

V pogovoru je sodelovala tudi podžupanja Občine Metlika, gospa Anica Kopinič. Pojasnila je, kaj tako odlični in vrhunski rezultati pomenijo za samo občino, kjer nedvoumno cenijo njegove dosežke in ga pri doseganju le-teh tudi podpirajo. Kot je še dejala gospa podžupanja, je Samo Petje postal vzor nekaterim mladim, ki sebodisi ukvarjajo z borilnimi veščinami ali s katerim drugim športom.

Večer je z glasbo popestrila mlada in obetavna Tamburaška skupina Melos.

Daniela Žunič
Knjižnica Črnomelj

Galerija

v-petje-01
v-petje-02
v-petje-03
v-petje-04
v-petje-05
v-petje-06
v-petje-07
v-petje-08
v-petje-09
v-petje-10

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

5.3.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni miro 

Samo je čudežni otrok tega težkega in nevarnega športa.Pogosto srečujem na borbah Samota in ponosnega očeta Vojca in jime čestitam.Bravo Samo....

5.3.2015–1     + (0)     – (1)     Oceni vika lozar 

gužva pa je,je................

7.3.2015Oceni pilot 

Kar nekaj časa že berem komentarje od neke osebe, naj Vika neha komentirati prispevke. Oseba je tudi izjavila, da zaradi Vike več ne bo brala Lokalnega. Zadnje čase pa se pojavlja nov trend - nekdo (če ni to spet ista oseba) se podpisuje kot "vika lozar" in komentira tako, da takoj prepoznaš, da tega ni napisala prava Vika. Kako grdo! Kakšen mora biti človek, da anonimno z neprimernimi komentarji blati pravo Viko? Pisec - zamisli se malo nad seboj!

7.3.2015Oceni vika lozar 

Spominajm se obeh Petjetov, Samovega očeta in njegovega brata, kako zavzeto sta se ukvarjala s karatejem ( ali s čim podobnim), če se ne motim, sta bila v Črnomlju prva, ki sta seznanjala okolico s športom, ki je bil drugačen od iger z žogo in podobno do takrat običajno. Zdaj bi pa prosila neko "Viko Lozar", ki se oglaša v mojem imenu, da s tem preneha, ker sem užaljena, da me nekdo postavlja na tak nivo komentarjev, pa še prijaviti bom prisiljena, kar se mi upira.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava