SDS Sevnica na letni Konferenci članstva - vzdušje veselo

3.3.2015 | 13:30

SDS Sevnica na letni Konferenci članstva - vzdušje veselo
SDS Sevnica na letni Konferenci članstva - vzdušje veselo

Občinski odbor SDS se je srečal na letni Konferenci članstva. Glede na to, da je bilo leto 2014 zelo aktivno predvsem na političnem področju, saj so v Sloveniji potekale kar tri volitve, je bilo uvodoma največ časa posvečenega političnemu in družbenemu udejstvovanju SDS Sevnica. Po uvodni predstavitvi predsednika odbora in aktualnega poslanca Tomaža Lisca so se prisotni strinjali, da je bilo leto uspešno, saj je SDS v Sevnici ponovno dobil poslanca, na lokalnih volitvah pa je svetniška skupina SDS ohranila šest svetnikov. Poleg tega smo organizirali izlet na zimske igre SDS, izlet v Bovec, Piknik SDS Sevnica, obeležili smo svetovni dan zdravja, dan državnosti. Podmladek SDM je organiziral dobrodelno zbiranje šolskih potrebščin za šolski sklad OŠ Tržišče, poslanec Tomaž Lisec pa je poleg vseh političnih aktivnosti zopet s pomočjo Atletskega kluba Sevnica organiziral Dobrodelni tek za najmlajše. Poročilo sta podala tudi tajnica odbora in predsednik Nadzorne Komisije. V razpravi je bilo največ govora glede volitev v letu 2014, dela poslanca in svetniške skupine ter glede najbolj aktualnih tem v občini: ohranitev službe Nujne medicinske pomoči v Sevnici, vrnitev t.i jedrske rente, verjetne vrnitve sredstev pri projektu GOŠO, sanacije cestnih odsekov državnih cest v občini, energetske sanacije objektov, …

V nadaljevanju Konference OO SDS Sevnica je bil predstavljen načrt dela za 2015, ki poleg nadaljevanja vseh že utečenih projektov predvideva tudi organizacijo okroglih miz, pohod na Triglav ter seveda aktivno delo poslanca, svetniške skupine SDS ter podmladka SDM.

Pred koncem je bilo soglasno v izvršilni odbor izvoljenih šest novih oziroma nadomestnih članov: Iris Žučko, Aleksander Mrvič, Davor Teraž, Franc Horjak, Marjan Ločičnik in Boris Ločičnik.

Po uradnem delu pa je sledila pogostitev, kjer so za zabavo poskrbeli fantje iz Ansambla Pogum. Ker ima SDS Sevnica skoraj 300 članov (samo v letu 2014 se nam je pridružilo 21 novih članov) in ker je bilo leto 2014 uspešno, je bilo vzdušje izredno veselo.

OO SDS Sevnica

Galerija

Konferenca 01
Konferenca 02
Konferenca 04
Konferenca 05
Konferenca 06
Konferenca 07

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (27)

3.3.2015–1     + (1)     – (2)     Oceni Mitja 

Sramota.Sramota in še enkrat sramota.

3.3.2015Oceni Jež 

Nekaj piknikov in dva izleta ... Hja, to pa so dosežki :-))!!

3.3.2015Oceni jabuk 

Arabski pregovor pravi: ne prepiraj se z norci, kajti prisotni ne bodo opazili razlike". Pa vendarle. Junaka Mitja in Jež sta res od sile. Vama je jasno, kaj sta hotela povedati? Dejstvo je, da ima SDS v Sevnici poslanca in to zelo aktivnega (glej magnetograme Državnega zbora). Dejstvo je, da je svetniška skupina SDS v občini med najbolj aktivnimi s poslancem na čelu, tako v pogledu konstruktivnih predlogov (glej zapisnike sej občinskega sveta). Kot tudi na različnih humanitarnih in družbenih aktivnosti na terenu. Kaj je v tem slabega? Če sta končala OŠ, na dan z besedo, kaj ni dobro, sicer nazaj v luknjo.

3.3.2015Oceni Jež 

@ jabuk - potem pa se namesto s pikniki in izleti raje pohvalite z dosežki v okviru občine ali pa države! Samo " aktivnost " v občinskem svetu ni dovolj! Štejejo le konkretni rezultati! Zlo vesel bi bil, da jih javno objavite ! Že zato, ker iz druge občine, kjer pa se SDS lahko pohvali le z neprestanim nerganjem in le enim piknikom letno :-))!! In ja - končal sem še kaj drugega kot le osnovno šolo, nisem pa član stranke, kjer je zaključek osnovnega izobraževanja že dosežek ;-))!!

3.3.2015Oceni miha 

Za razliko od ostalih strank so v SDSu v sevnici aktivni - tako politično in družabno. Ostale stranke kot da ne obstajajo. SD ima enkrat letno baje piknik. Jaz spremljam tole: http://www.sevnica.sds.si/. Tu vidno, da aktivni lokalno in državno - politično. No, je res, da imajo poslanca, ki miga.

3.3.2015Oceni Veritas 

No Miha, kaj pa je namigal??

3.3.2015Oceni ježu 

@jež - kaj točno torej pričakuješ od opozicije, tako v DZ kot v Občini - da bodo nosilci spremembe, projektov? Dlje od opozarjanj in podajanja predlogov gre težko, potem pride OBLAST s težkimi kanoni in ali vse a priori zavrne ali pa posvoji in predstavi kot svoje uspehe.

3.3.2015Oceni jabuk 

Jež, po tem, kar si napisal, dvomim, da si končal OŠ. Prijazno sem te napotil na vire, kjer lahko razbereš aktivnosti in rezultate. Še enkrat preberi. Sicer pa ti želim lep dan in kak sprehod v naravi. Mimogrede, imaš seznam članov SDS z matičnimi podatki, da trdiš to, kar trdiš o izobrazbi članov?

3.3.2015Oceni miha 

Zadnjič sem v ZD slišal, da je on sklical sejo odbora za zdravstvo v dz - nujna medicinska pomoč v Sevnici. Glede na http://www.sevnica.sds.si/ vidim, da je kar aktiven. V Šentjanžu vedo, da je predlagal amandma za sanacijo ceste Šentjanž Radeče in nadvožnjaka v Sevnici. Pa da bo po njegovem teženju možnost za nas ob Savi za plovbo z motornimi vozili. Predlagal je zakon o pripravništvu. No, to piše tud na tem linku.

3.3.2015Oceni drago 

Pocutim se uzaljenega ob komentarjih, ki jih nekateri pisejo. Morate vedeti, da smo po eni strani se lahko srecni, da se sploh kdo zeli ukvarjati s politiko. Tako nic vredna se ni bila nikoli. In tisti, ki delamo in vem da clani sevniskega SDS spadajo mednje, bi se lahko postavljali s svojimi dosezki, pa ni to cilj. Predstavljajte si kako bi bilo, ce v drzavni in obcinski politiki nihce ne bi zelel sodelovati. Samo pescica bi pobrala vse zase, ne bi bilo denarja za infrastrukturo, solstvo, starejse. Zato spostujte tiste, ki se vsaj aktivirajo in niso kot nekateri, "kauc komentatorji".

začetnapredhodna Stran: 1/3naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava