Kmečka tržnica Metlika: Odprto branje poezije

3.3.2015 | 12:50

Kmečka tržnica Metlika: Odprto branje poezije
Kmečka tržnica Metlika: Odprto branje poezije

Literarni klub Metlika je pogost organizator prireditev na Kmečki tržnici Metlika. V soboto, 28. februarja, smo pripravili nov klubski kulturni dogodek - Odprto branje poezije 6. Tokratna skupna misel so bili pregovori o vremenu, letini, delu in pomoči, prebirala jih je voditeljica Minka Kočevar. V uvodu je nastopil pesnik Stanko Matekovič, koordinator na Kmečki tržnici Metlika. Priložnostno pesem je namenil Kmečki tržnici Metlika. Ta deluje že več kot dve leti, vsako soboto od 8. do 11. ure. V pesmi je nagovoril vse, ki na tej tržnici prodajajo svoje izdelke: razna semena, moko, testenine, med in izdelke iz njega, jajca, mleko, mlečne izdelke iz kravjega in kozjega mleka, sveže in suho sadje, sadne likerje in sokove, konopljino olje, kruh in milo, zdravilna zelišča ter razne vrste zelenjave in drugo. V času prodaje izdelkov se ponudniki med seboj družijo in poveselijo, da jim čas hitreje mine.

Nato smo belokranjske pesnice in pesniki - Franc Režek, Urban Kočevar, Mira Vladič , Kristjan Grdun, Boštjan Kočevar, Albina Sonja Štraus, Minka Kočevar, Albina Tošeska, in Franc Kočevar - brali lastne pesmi, stare in nove, kratke in dolge, družbeno kritične, socialne, epske in satirične.

V lanskem letu so trije člani našega kluba izdali samostojna literarna dela: Sonja Albina Štraus (in Ana Snoj) - Semiška gora, Mira Vladič - V objemu jutra/ U zagrljaju jutra in Franc Režek - Listje v jeseni.

Slavko Pavlakovič, pesnik iz Semiča, je s svojimi hudomušnimi pesmimi in izvirno interpretacijo privabil mnoge nasmehe na obraze poslušalcev.

Na prireditvi, ki je potekla zunaj, čeprav je rosilo, so se nam pridružili tudi trije mladi harmonikarji Glasbene šole Andreja Bajuka , učenci 8. razreda Osnovne šole Metlika: Toni Gerkšič, Nikola Radoš in Kristjan Kramarič. Zaigrali so več znanih skladb in zelo razveselili vse prisotne nastopajoče literate, prodajalce in kupce in mimoidoče.

Pridite v soboto na Kmečko tržnico Metlika, gotovo najdete kaj primernega zase in vašo družino!

Literarni klub Metlika

Galerija

_Fotografija0123
_Fotografija0125
_Fotografija0128
_Fotografija0129
_Fotografija0130
_Fotografija0131
_Fotografija0133
_Fotografija0134

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava