V Krki so organizirali tradicionalni zimski športni dan

2.3.2015 | 13:55

V Krki so organizirali tradicionalni zimski športni dan

Tradicionalni Krkin zimski športni dan je v Kranjsko Goro privabil številne Krkine smučarske navdušence in njihove navijače. Po progi ob sedežnici Kekec so se spustili smučarji različnih starosti in slogov, željni kar najboljših rezultatov. Nekateri krkaši pa so se ob tej priložnosti udeležili pohoda v Tamar. Športni dogodek v organizaciji Trim kluba Krka in Krke spada v sklop tekmovanj za Krkin najboljši sektor v športni rekreaciji.

Krkašice in krkaši ter njihovi otroci so se pomerili v klasični alpski disciplini – veleslalomu in v deskanju. Z dosežki na tekmovanju so prispevali točke za celoletno Krkino tekmovanje Izbiramo najboljši sektor v športni rekreaciji. Najpomembnejše pa je, da so tudi s tokratnim druženjem gradili dobre medsebojne odnose in prispevali k utrjevanju Krkini vrednot.

Zimski športni dan je le eno od rekreativnih tekmovanj, ki v Krki potekajo vse leto. Z udejstvovanjem na športnih dejavnostih Krkini športniki prispevajo k zbiranju točk za množično udeležbo zaposlenih iz posameznega sektorja, tako na tekmovanjih kot tudi v rekreaciji. Na tradicionalnem poletnem športnem dnevu, ki je vrhunec vseh športnih tekmovanj in ga krkaši združujejo z družabnim srečanjem, poimenovanim Krkin dan, pa sektor, ki v športni sezoni zbere največ točk, prejme poseben pokal za množičnost.

Krka se lahko pohvali, da organizirana športna rekreacija za njene zaposlene poteka že več kot štiri desetletja. Začela se je leta 1971, ko je bilo ustanovljeno Kulturno, prosvetno, športno in rekreativno društvo Krka. Danes te dejavnosti potekajo pod okriljem samostojnega društva Trim klub Krka.

Vodstvo podjetja športne dejavnosti zaposlenih podpira že od vsega začetka. Zaveda se namreč, da tako ohranijo zdravje in vitalnost in veliko lažje opravljajo svoje delovne obveznosti. Vpeljali so tudi različne rekreativne in korektivne dejavnosti pod strokovnim vodstvom Krkinih in zunanjih sodelavcev. Zaposleni se udeležujejo rekreativnih dejavnosti in tekmovanj, ki jih organizira Trim klub Krka, ter drugih rekreativnih tekmovanj po Sloveniji. Njihova aktivnost je še posebej opazna na delavskih športnih igrah v Novem mestu, kjer dosegajo najvišja mesta, v skupni uvrstitvi pa je Krka praviloma prva.

Krka d.d.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava