Petnajstič smo se potepali okoli Novega mesta

2.3.2015 | 14:30

Petnajstič smo se potepali okoli Novega mesta
Petnajstič smo se potepali okoli Novega mesta

Zadnjo februarsko soboto smo se v organizaciji PD Krka Novo mesto pohodniki podali na »potepanje okoli Novega mesta«. To je bilo petnajsto potepanje. Vedno se zberemo v Kandiji, cilj je v okolici Brusnic, vrnemo pa se po krožni poti v Novo mesto. Prehodili smo že številne poti, skušamo se izogniti asfaltu, vedno pa najdemo del poti, ki jo v preteklih letih še nismo prehodili.

V četrtek je dopoldan še kazalo, da udeležba ne bo dosegla števila iz prvega pohoda leta 2001. Bolj, ko se je iztekal rok za prijavo, več je bilo prijav. Na zbirno mesto niso prišli trije prijavljeni, so pa število zapolnili štirje pohodniki, ki se niso prijavili. Na pot je tako odkorakala 41- glava četica. Najmlajši pohodnik je bil star 6 let, najstarejši pa 74 let. Kot vedno smo hodili »gori,doli, naokoli« in v dobrih treh urah prišli na cilj. Tu smo si vzeli čas za dobro malico, počitek in obujanje spominov na pretekle pohode, predvsem o vremenskih razmerah.

Ker je še v začetku tedna močno deževalo, smo se bali, da bo blato na poti. Kar spretno smo obhodili take dele poti. Skoraj na koncu potepanja pa nas je pričakalo presenečenje. V gozdu je po kolesnicah tekla voda-potok in se nabirala v kotanjah. Kar nekaj spretnosti je bilo potrebno, da smo to oviro uspešno premagali.

Prijetno utrujeni smo se ob 14.30 vrnili na naše izhodišče.

Besedilo: Marica
Fotografije: Fanika

Galerija

u-nm-01
u-nm-02
u-nm-03
u-nm-04
u-nm-05
u-nm-06
u-nm-07
u-nm-08
u-nm-09
u-nm-10
u-nm-11
u-nm-12

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava