OŠ Brihtna glava v Radovici z novimi programi

2.3.2015 | 14:10

OŠ Brihtna glava v Radovici  z novimi programi

V Osnovni šoli Brihtna glava v Radovici pri Metliki smo v petek, 27.02.2015, praznovali 5. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti so se v razredu zbrali turistični in gostinski ponudniki, turistični vodniki in ostali povabljeni gosti iz Bele krajine in Dolenjske.

V zgradbi nekdanje prave osnovne šole deluje zanimiva šola, ko se med poukom znajdemo v letu 1950. Stroga učiteljica, palica, koruza v kotu stare učilnice, itd, mnoge starejše vrnejo v mladostna leta, mladi pa z zanimanjem spoznavajo posebnosti nekdanjega šolanja. Idejno zasnovo za tovrstno učno uro je pred petimi leti podal Toni Gašperič, tokrat pa smo obogatili predmetnik in dodali nove programe, s katerimi se bodo naši »učenci« podučili o kulturni in naravni dediščini Bele krajine. Učne ure, med katerimi lahko izbirate so: Dediščina Bele krajine, Prirodoznanstvo, Ročnodelstvo in Hodil po zemlji sem naši. Novost je tudi čisto prava šolska malica dodaja ravnatelj Andrej Bajuk.

Kdo lahko postane učenec OŠ Brihtna glava? Vsakdo, saj je namenjena turistom, šolarjem vseh starosti in vsem, ki si želijo malo za šalo in mnogo zares popestriti dan.

Več o tem na spletni strani: www.andrejbajuk.com.

Zapisal: Andrej Bajuk

Galerija

v-brihtna-01
v-brihtna-02
v-brihtna-03
v-brihtna-04
v-brihtna-05
v-brihtna-06
v-brihtna-07
v-brihtna-08
v-brihtna-09
v-brihtna-10
v-brihtna-11
v-brihtna-12

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

3.3.2015—     + (1)     – (1)     Oceni vika lozar 

Opažam, da vedno znova, ko je kaj objavljeno o tej zanimivi turistični ponudbi inovativnih Radovčanov, posebej povdarjate kako je to po idejni zasnovi Tonija Gašperiča. Vse lepo in prav, a v teh petih letih ste dodali toliko svojega zanimivega, da je že dovolj vedno znova tega povdarjanja. Že zdavnaj ste se postavili na svoje lastne noge in veselo naprej!

3.3.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni dajdam 

Tatjana,je pa zeloooo stroga učiteljica....pa še šibo ima...

4.3.2015Oceni Jože 

Res bi bilo dobro, če bi bila Vika ravnateljica. Mislim, da s svojimi komentarji zaseda lestvico. Za zjokat.

4.3.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni Matej 

Mene bi pa zelo veselilo, če bi ga. Vika enkrat nekaj naredila, pa vseeno za koga; soseda, krajevno skupnost, Belo krajino, vse nas... Ga. Vika, vsem nam, ki kakrkoli počnemo in tega ne obešamo na veliki zvon, pa tudi tistim, ki da, žalite intelekt in naše delo. Ti komentarji iz naslanjača in na spletu od ljudi, ki niso križ slame prevrnili, niso prav ničemur podobni. Lepo vas prosim, da naslednjič, ko bo kaka prostovoljna akcija, kulturni dogodek ali pa gasilska veselica, zavrejete 2 litra vode, noter namočite par vrečk čaja in to odnesete ljudem, ki karkoli pač že, delajo. Vzelo vam bo prav isto časa, kot pisanje teh veleumnih komentarjev, vendar tokrat bo imela tudi družba kaj od vas. Pa magari 2 litra tople vode.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava