Smnj-na-plac vabi na „Babji žur“ v Metliko

28.2.2015 | 09:30

Smnj-na-plac vabi na „Babji žur“ v Metliko
Smnj-na-plac vabi na „Babji žur“ v Metliko

Danes se bodo v prostorih Mladinskega centra Metlika pod okriljem sejma vzajemnosti in kreativnih idej Smnj-na-plac ponovno zbrali mladi in stari ustvarjalci, ljubitelji vsega lepega in vsi tisti, ki verjamejo v moč malih dobrih del. Tokratni sejem so organizatorji v luči prihajajočega dneva žena posvetili predstavnicam nežnejšega spola.

Medtem ko se bodo odrasli ustvarjalci predstavljali na prodajnih stojnicah, bodo najmlajši obiskovalci sejma svojo kreativnost preizkušali na ustvarjalni delavnici. Na njej bodo otroci za svoje mame, babice, tete, sestre in ostale dame ustvarjali rožne priponke iz filca, pri tem pa se jim bodo lahko pridružili tudi starejši obiskovalci sejma in tudi sami izdelali rožice zase ali za svoje najdražje.

Predstavnicam nežnejšega spola bodo posvečene tudi delavnice „Čas za jaz“, s katerimi obiskovalce vzpodbujajo, da naredijo kaj dobrega zase. Tokrat bodo lahko dame na njih razvajale svoje telo: nadarjena študentka kozmetike Ines Pruščević bo prikazala, kako potekata površinsko čiščenje in masaža obraza, z obiskovalkami sejma pa bo delila tudi recepte za pilinge, maske in splošne nasvete o izbiri kozmetičnih izdelkov. Pri nasvetih o pripravi domače maske za obraz ji bo na pomoč priskočila frizerka Rebeka Ovniček, ki bo obiskovalkam predstavila umetnost kodranja, likanja in spenjanja las ter ob tem nudila tudi strokovne nasvete o negi las.

Ljubitelje vrtnarjenja bo na stojnici pričakala Zelemenjava, vseslovensko gibanje izmenjave domačih semen, sadik in pridelkov. Tokrat bodo obiskovalci Smnja med seboj menjali semena: če si želite izmenjavi pridružiti tudi vi, prinesite semena, ki jih imate dovolj, ter jih izmenjajte za tista, ki jih še nimate.

Seveda tudi na gostovanju v Metliki Smnj-na-plac ohranja dobrodelno noto: v Dobrodelni košarici bodo v sodelovanju z metliškim Rdečim križem za socialno ogrožene družine zbirali hrano z daljšim rokom uporabe, s sodelovanjem v novem ustvarjalnem projektu Vzajemnostne pentlje pa bodo lahko obiskovalci s kvačko ali parom pletilk ustvarili nujno potrebne tople kapice, nogavice ali šale za najmlajše.

Vse obiskovalce, ki znajo plesti ali kvačkati bodo povabili k ustvarjanju in deljenju svojega znanja s tistimi, ki ga še nimajo – tako bo celotna skupnost soustvarila izdelke, s katerimi bodo pomagali sejmu vzajemnosti in kreativnih idej. „Če vam časa ali znanja manjka, se priporočamo za kaj hitro narejenega in uporabnega kot je oprijemalka za lonec ali podstavek za kozarec. Slednje bomo uporabili za naš Smnjski škrnicelj, s katerim zbiramo sredstva za naše delovanje. V kolikor bi želeli kaj narediti za skupnost, pa je vaše znanje osnovno, brez skrbi, naučili se bomo skvačkati osnovni kvadratek, ki bo postal del velikega pregrinjala. Izkupiček od prodaje le-tega bo namenjen za izvedbo otroškega Festivala Juhuhu, počitnice!, katerega namen je zbrati sredstva za izboljšanje kvalitete življenja lokalne skupnosti,“ pojasnjuje predsednica društva Smnj na plac, Urša Pogačnik.

„Za volno poskrbimo mi,“ še pravijo v društvu in dodajajo, da se lahko ustvarjanju pridruži vsak, ne glede na starost in znanje – pomembna je le želja narediti nekaj dobrega za skupnost.

URNIK DOGAJANJA

14:00 – 19:00 Prodajne stojnice, Zelemenjava, Dobrodelna košarica, Vzajemnostna pentlja

15:00 – 16:00 Čas za jaz: nega obraza in las

16:00 – 18:00 Ustvarjalna delavnica za otroke

Društvo Smnj na plac
foto minulega sejma: Bonino Englaro

Galerija

smnj-01
smnj-02
smnj-03
smnj-04
smnj-05

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava