DL: Semiški Vrtičkarji - Leta niso ovira za plesanje

25.2.2015 | 13:00

Vrtičkarji ob poskočni glasbi ne kažejo svojih let. (Foto: M. B.-J.)

Vrtičkarji ob poskočni glasbi ne kažejo svojih let. (Foto: M. B.-J.)

Skupina ljudi je pred leti začela hoditi na plesni tečaj v Črnomelj, kjer so se učili standardne in latinskoameriške plese. Nekaj parov se je spoprijateljilo in čez čas so zač eli obnavljati svoje plesno znanje v prostorih semiškega otroškega vrtca. Ko so se začeli srečevati na zabavah ob rojstnih dnevih, so razmišljali, s čim bi zabavali sebe in druge. In tako se je porodila ideja, da se začnejo učiti country plese. Osem parov vadi te in seveda tudi druge plese zadnjih nekaj let, vendar nastopajo le ob country glasbi.

Gre za edino tovrstno skupino v Sloveniji, ki ima plesne pare. Navadno plešejo country ples le ženske ali pa imajo med seboj zgolj kakšnega moškega. Prednost skupine, v kateri so plesalci s črnomaljskega in semiškega konca je, da lahko plešejo več plesov. Zanimivo pa je tudi, da so plesni pari tudi v resnici zakonski pari.

Pa še eno značilnost imajo ti plesalci, ki so se, ker vadijo v otroškem vrtcu, poimenovali Vrtičkarji. Polovica je upokojencev, najstarejša sta stara 66 let, njihova povprečna starost pa je 57 let. In ker gre večinoma za temperamentne plese, morajo vložiti še toliko več energije.

A kot so zatrdili, v plesu uživajo, veseli pa so, če lahko tudi drugim pokažejo, kaj znajo. Do zdaj so nastopali po Beli krajini. Za njih so nastopi, za katere ne marajo plačila, doživetje in zabava, zato se z veseljem odzovejo na povabila.

Članek je bil objavljen v 47. številki Dolenjskega lista, 20. novembra 2014

M. Bezek-Jakše

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (11)

25.2.2015–1     + (0)     – (1)     Oceni Mara 

Čestitke nastopajočim. Skupino sem si večkrat ogledala vsi plešejo lepo a Ivo najlepše.

25.2.2015Oceni koza 

Ja to je pa res glede Ivota. Spomnim se ga iz raznih zabav ma glavni plesalec je bil. Tako sproščen zabaven fant. No sedaj je res malo zadržan, ker ga prijateljica malo špona.

25.2.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni Branko 

Dajte nehajte ............

25.2.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni klara 

haha...tale Ivotova prijateljica pa očitno mora bit pravi zmaj, da ga pri plesu špona :)

26.2.2015–2     + (1)     – (3)     Oceni pomladjetu 

Še bolj star se pomladi, dokazano in takoj si malo manj star, zanimivo, kako nič ne boli, vse laufa kot treba,,, enkratni ste! Ne odnehat, kar naprej s takšnimi plesi. To je uživancija!

27.2.2015+2     + (2)     – (0)     Oceni tina 

ah dejte,dejte nehat no!

28.2.2015–3     + (0)     – (3)     Oceni občanka 

"tina"- ti pa si ena negativka. Vsak posameznik ima pravico, da počne kar hoče in ga je volja, ter pri tem ni negativen, žaljiv.

28.2.2015–2     + (1)     – (3)     Oceni nino 

tinca pošlihtaj enkrat sama pri sebi in ne smeti kar naprej po komentarjih. Bil bi že skrajni čas, da prenehaš objavljati občestvu, da si v težavah sama s sabo.

1.3.2015–1     + (0)     – (1)     Oceni vika lozar 

dajte nehat no se kregat.smo v svobodni državi,vsak izraža svoje mnenje,to pač ni še prepovedano,ljudstvo moje

18.3.2016Oceni Majda Jurejevčič 

So dobri za ta leta in zveseljem se jim bi pridružla , ker mi je zelo všeč ta zvrst glasbe in tudi plešem rada. in me res zanima če bi še koga sprejeli medse. Ali kdo ve kako priti oz. kontaktirati z njimi?

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava