DL: Zapor za pištoli v kruhu - »Malica« v vrečki nenavadno težka

31.1.2015 | 13:00

Denis Mustafoski bo slaba tri leta v zaporu.

Denis Mustafoski bo slaba tri leta v zaporu.

Če je 31-letni Denis Mustafoski upal, da mu bodo v ponovljenem sojenju na krškem okrožnem sodišču znižali slabe tri leta zaporne kazni, se je zmotil. Kljub pritožbi in delno razveljavljeni sodbi višjega sodišča ostaja kazen enaka: 2 leti in 10 mesecev zapora.

Denisu so pot na Švedsko 8. marca letos prekrižali brežiški cariniki, ki so na Obrežju ustavili avtobus s hrvaško registracijo. Carinik je pri pregledu Denisove osebne prtljage opazil vrečko s kruhom, ki je bila neobičajno težka. Vrečko s kruhom so cariniki odprli in v kruhu našli dve pištoli znamke TT. V nadaljnjem postopku so v potovalni torbi odkrili še plastično vrečko s 1133 grami rastlinskih delcev zelenorjave barve in z značilnim vonjem po marihuani.

Mustafoski, ki je že bil obsojen zaradi droge, je na sodišču priznal, da je želel ilegalno prepeljati pištoli in konopljo. Za prepovedan promet z orožjem je bil obsojen na 14 mesecev zapora in za promet s konopljo na eno leto zapora, za konopljo z Gruškovja pa na eno leto zapora. A prav zadnjih očitkov ni priznal. Konec lanskega leta so namreč pri njem na mejnem prehodu Gruškovje našli 137 gramov konoplje, ki naj bi bila namenjena preprodaji. Povedal je, da so mu konopljo podarili sorodniki in da je ni nameraval z nikomer deliti. Prav v tem delu se je Mustafoski pritožil na sodbo, a v ponovljenem sojenju ni dosegel drugačnega rezultata. Tako je tudi enotna kazen enaka – dve leti in 10 mesecev zapora, plačati mora tudi, kot je predlagal okrožni državni tožilec Bogdan Matjašič, 1.500 evrov denarne kazni.

Članek je bil objavljen v 43. številki Dolenjskega lista, 23. oktobra 2014

T. J. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava