Dobrodelni sejem gostuje po Beli krajini, danes „Zimska pravljica“ v Semiču

31.1.2015 | 09:00

Dobrodelni sejem gostuje po Beli krajini, danes „Zimska pravljica“ v Semiču
Dobrodelni sejem gostuje po Beli krajini, danes „Zimska pravljica“ v Semiču

V soboto, 31. 1. 2015, društvo Smnj na plac vabi na prvi letošnji sejem vzajemnosti in kreativnih idej „Zimska pravljica“, ki bo med 14. in 19. uro potekal v Kulturnem centru Semič.

Društno Smnj na plac že več kot leto dni vsako zadnjo soboto v mesecu v Črnomlju prireja sejem vzajemnosti in kreativnih idej Smnj-na-plac!, ki združuje mlade belokranjske ustvarjalce in ljubitelje vsega lepega. V letu 2015 bomo sejem predstavili tudi v ostalih belokranjskih občinah in tako povezali vse Belokranjce, ki verjamejo v to, da lahko z malimi dobrimi deli lokalno skupnost spremenimo na boljše.

Prvi so nas v goste povabili v Kulturnem centru Semič, kjer bomo v soboto priredili sejem „Zimska pravljica“. Na njem se bodo na prodajnih stojnicah predstavili belokranjski ustvarjalci in rokodelci, poleg tega pa za obiskovalce pripravljamo tudi poučen, ustvarjalen in predvsem zabaven program.

Najmlajši obiskovalci sejma bodo tako lahko ustvarjali na brezplačnih zimsko obarvanih likovnih delavnicah, otroke v starosti od 7 do 12 let pa bosta ob 14. uri na Ustvarjalni plesni delavnici mentorici Brina Dokl in Monika Bradica iz Plesnega društva Krokar skozi igro in domišljijski svet popeljali v svet plesa. Otroci naj bodo oblečeni v udobna športna oblačila in obuti v tople nogavice ali šolske copate.

Nekoliko starejši obiskovalci sejma se bodo lahko na predavanju Biodinamičnega društva LAN podučili o uporabi zeliščnih pripravkov pri vrtnarjenju. Članice društva bodo pokazale, kako se pripravi zeliščni čaj za uporabo na vrtu, udeleženci predavanja pa bodo lahko vzorec pripravka tudi odnesli s sabo in ga preizkusili na svojem vrtu.

Ljubitelji vrtnarjenja bodo na svoj račun prišli tudi v Zamenjalnici, kjer bodo obiskovalci sejma tokrat v okviru vseslovenskega gibanja Zelemenjava med seboj menjali semena. Semena morajo biti zapakirana in označena, menjava pa poteka po principu „x za x“.

Tudi v Semiču bo Smnj-na-plac! dobrodelno obarvan, saj bomo v Dobrodelni košarici zbirali prispevke za semiško Karitas. Ta za pomoč družinam v socialni stiski potrebuje predvsem hrano z daljšim rokom uporabe, dobrodošle pa bodo tudi otroške igrače in oblačila.

SPORED DOGAJANJA

14:00 - 19:00 Prodajne stojnice, Zelemenjava, Dobrodelna košarica

14:00 – 15:30 Ustvarjalna plesna delavnica

15:00 – 17:00 Likovna delavnica „Bele snežinke, zvezdice bele“

17:00 – 19:00 Likovna delavnica „Natiskajmo snežaka“

16:00 Predavanje Biodinamičnega društva LAN

Andreja Šober
foto: Anže Skalja

Galerija

z-semic-01
z-semic-02
z-semic-03
z-semic-04
Dobrodelni sejem gostuje po Beli krajini, danes „Zimska pravljica“ v Semiču

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava