Prikaz domačih kolin; recept za krompirjevo klobaso skrivnost
22.1.2015 | 13:20
Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem je tudi letos izvedlo prikaz domačih kolin. V petek so v Malem Podlogu pri Jožetu Meniču najprej prikazali zakol prašiča, razsek mesa in kasneje pranje ter čiščenje drobovine, v soboto po osmi uri pa so se udeleženci razdelili v dve skupini, saj so hkrati začeli pripravljati meso za krvavice, mesene klobase in meso za prekajevanje ter meso in slanino za salame. Po izdelavi krvavic, katerih je bilo preko sto, ter mesenih klobas so bile na vrsti še krompirjeve klobase, katere je vsak od prisotnih dobil tudi za domov, da jih je lahko še enkrat poizkusil, ker - kot pravi sam predsednik društva Jože Petkovšek - je to nekaj novega. Vendar je recept za izdelavo še skrivnost ...
Anton Hruševar
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
Irena Yebuah Tiran: Moža spoznala že v osnovni šoli
pet, 26.4.2024
Na vrtu: Koliko prostora potrebujejo?
sre, 24.4.2024
DL: Novosti na kmetiji Karlovček - Jabolka brez ostankov škropiv
čet, 25.4.2024
Napačno pripravljena kava nam škodi
sre, 24.4.2024
Magnifico jo išče že 30 let: Katera je rekla ''Magnifico, I love you?''
pet, 26.4.2024