Niki Glojnarič pionirski rekord Slovenije v teku na 60 m z ovirami

12.1.2015 | 11:00

Nika Glojnarič

Nika Glojnarič

Ekipa Brežic

Ekipa Brežic

V soboto, 10.1.2015, so v Ljubljani organizirali prvo atletsko tekmovanje v letu 2015, katerega so se udeležile tudi mladi atleti AK Brežice. Nika Glojnarič, ki je šele pred dobrim mesecem napolnila 14 let, je na tem tekmovanja ponovno dokazala, da je trenutno ena najbolj obetavnih mladih atletinj v Slovenji! Najprej je v jutranjih kvalifikacijah v teku na 60 m dosegla najboljši rezultat med vsemi 103 nastopajočimi. Ura se je ustavila pri 7,81 sekunde, kar je njen osebni rekord in tudi absolutni klubski rekord. Za eno stotinko je popravila dvaindvajset let star članski rekord Vladke Lopatič.

Čez dobro uro se je pomerila v teku na 60 m z ovirami v konkurenci starejših pionirk. V tej disciplini poleg hitrosti odloča tudi tehnična popolnost pri prehodih čez ovire in seveda ritem teka med ovirami. Niki je uspel res odličen tek in pogled na semafor, kjer je pisalo 8,77 sekunde, je pomenil, da je postavila rezultat, ki ni uspel še nobeni mladi slovenski atletinji. Za eno stotinko je popravila pet let star rekord Mance Šepetavc iz AD MASS. Rekord, za katerega so mnogi poznavalci atletike trdili, da ga bo težko preseči!

Časa za veselje ni bilo prav veliko, kajti Nika se je morala ponovno zbrati in še enkrat stopiti v štartni blok v finalu v teku na 60 metrov. Kljub nekoliko slabši reakciji na štartu in utrujenosti je pokazala svojo neverjetno nadarjenost, borbenost, moč in hitrost, uspešno je pospeševala proti ciljni črti in zmagala! Ura se je ustavila ponovno na 7,81, vendar so ta čas popravili na 7,82. Ne zgodi se prav velikokrat, da štirinajstletnica premaga vse tudi v absolutni članski konkurenci!

Torej je Nika Glojnarič leto 2015 res začela sanjsko! Priložnosti, da pokaže, kako daleč lahko sežejo njene sanje, pa bo imela letos še veliko! Za enkrat je njen cilj uvrstitev v reprezentanco za OFEM – u (Olimpijski festival evropske mladine), ki bo konec julija v Tbilisiju, v prestolnici Gruzije.

Zelo uspešno so nastopile tudi ostale mlade brežiške atletinje. V teku na 60 m z ovirami, v konkurenci U16, je Žanin Kužnik osvojila tretje mesto (9,67).

V teku na 60 m z ovirami v kategoriji U14 so nastopile kar štiri mlade brežiške »ovirašice«. Leja Glojnarič je zmagala z rezultatom 9,84. Dea Pacek je osvojila tretje mesto (10,30), Gaja Pinterič osmo mesto (10,77), Nika Bevc enajsto mesto (11,19). Za vse štiri je bil to prvi nastop na ovirah! Velja pa še poudariti, da so bile Dea, Gaja in Nika najmlajše tekmovalke v tej konkurenci!

V popoldanskem tehničnem delu tekmovanja so uspešno nastopili tudi brežiški skakalci s palico. V moški konkurenci je zmagal Ambrož Tičar (4,30), mladi Rok Doberšek je bil tretji (4,20).

V ženski palici je Nina Pavlek z rezultatom 2,80 m, osvojila 6. mesto. Urek Karin pa se je z enakim rezultatom uvrstila mesto za Nino, na 7. mesto.

AK Brežice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava