Zadnji letošnji Smnj-na-plac v Črnomlju obdaril otroke

23.12.2014 | 12:50

Zadnji letošnji Smnj-na-plac v Črnomlju obdaril otroke
Zadnji letošnji Smnj-na-plac v Črnomlju obdaril otroke

Preteklo soboto so se v prostorih Kulturnega doma Črnomelj na sejmu vzajemnosti in kreativnih idej Smnj-na-plac še zadnjič letos zbrali belokranjski ustvarjalci in ljubitelji vsega lepega. Tokratni sejem so z naslovom „Otrokom v dar“ posvetili najmlajšim obiskovalcem, hkrati pa so v Dobrodelni košarici zbirali donacije, s katerimi bodo polepšali praznike otrok v socialno ogroženih družinah.

Zadnji letošnji sejem Smnj-na-plac je bil praznično obarvan, za kar so poskrbeli tako ustvarjalci s svojimi izdelki, kot tudi mlade glasbenice Tajda Klobučar, Mateja Smrekar in Anja Fir iz godalnega tria Battalia, ki so obiskovalce zabavale z igranjem božičnih skladb.

Medtem ko so odrasli na brezplačni terapiji gongi Irene Zupančič sproščali stres, so otroci na delavnicah sproščali ustvarjalnost, nato pa so s pomočjo KUDa Zlata skledica s pesmijo in plesom na obisk priklicali Dedka Mraza. „Belokranjci vedno znova dokazujemo, da imamo kaj pokazati - da smo ustvarjalni in iznajdljivi, na katerem koli področju. Tudi otroci so bili krasni. Zapeli so z nami, plesali smo in komaj dočakali Dedka mraza, ki je prisopihal v dvorano in razdelil darila. Lep dogodek, ki naj se čimvečkrat ponovi,“ je ob tem povedala Erika Kralj, ki je otroke zabavala s petjem.

Belokranjci pa so dokazali tudi, da so še vedno pripravljeni priskočiti na pomoč rojakom v stiski. V Dobrodelna košarica, v kateri so ves popoldan zbirali priboljške za otroke iz socialno ogroženih družin je bila namreč ob koncu sejma polna sladkih dobrot. Da bodo te prišle v prave roke bodo poskrbela župnijska Karitas, ki vsak mesec pomaga več kot 70 belokranjskim družinam.

„Znova se je izkazalo, da lahko skupaj z malimi dobrimi deli naredimo veliko. Ravno v tem se skriva moč skupnosti, ki se že več kot leto dni razvija od okriljem sejma vzajemnosti in kreativnih idej Smnj-na-plac. Veseli smo, da nas vsak mesec obišče in podpre vedno več ljudi in da lahko redne obiskovalce pozdravimo kot stare prijatelje - brez njihove podpore in seveda brez pomoči naših prostovoljcev ne bi mogli izpeljati sejmov in celodnevnega otroškega festivala „Juhuhu, počitnice!“, ki ga bomo junija vsekakor ponovili! Prav tako se bodo nadaljeval tudi sejem vzajemnosti in kreativnih idej, ki ga bomo v prihajajočem letu predstavili še v ostalih belokranjskih občinah,“ pravijo v društvu Smnj-na-plac, ki bo naslednji sejem „Zimska pravljica“ organiziralo v soboto, 31. 1. 2015.

A. Š
foto: Anže Skalja

Galerija

r-sejem-01
r-sejem-02
r-sejem-03
r-sejem-04
r-sejem-05
r-sejem-06
r-sejem-07
r-sejem-08

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

24.12.2014–1     + (0)     – (1)     Oceni vika lozar 

Smnj na plac postaja institucija mladih, ki vse bolj združuje v kreativnosti v teh težkih časih. Mogoče bi bilo prav, da bi pritegnili tudi RK in se bi tako krog dobrodelnosti še bolj razširil.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava