Posavski strelci prejeli nagrade za dosežke v minulem letu

21.12.2014 | 08:10

Najmlajša nagrajenka Albina Marinčič

Najmlajša nagrajenka Albina Marinčič

Strelska zveza Slovenije je na Ptuju organizirala podelitev Strelec leta 2014. Na prireditvi so podelili priznanja najboljšim strelcem pretekle sezone. Med prejemniki so bili tudi posavski strelci. Bronasto plaketo je za nov državni rekord s športno pištolo na 25 m prejela ekipa kadetov iz SK Brežice, ki jo sestavljajo David Rožman, Midhat Bajramović in Anže Gmajnič. Bronasto plaketo dobil brežiški kadet David Rožman, ki je postavil nov državni rekord s športno pištolo na 25 m. Bronasto plaketo je prav tako dobil sevniški strelec Blaž Kunšek, ki je postavil nov finalni državni rekord.

                                                                           Andreja Novoselič, Strelski klub Brežice

Albini Marinčič iz SD Leskovec bronasta plaketa

Med povabljenimi je bila tudi najmlajša udeleženka svečanosti, 10-letna Albina Marinčič iz Strelskega društva Leskovec, ki je prejela bronasto plaketo Strelske zveze Slovenije za državni rekord med cicibankami.

Državni rekord, z visokimi 183 krogi, je dosegla aprila na Državnem prvenstvu v Laškem in postala tudi najmlajša državna prvakinja v streljanju z zračno puško, ko je bila stara šele 9 let.

Albina obiskuje 5. razred OŠ Leskovec, s streljanjem pa se ukvarja že dve leti. Streljanje vadi petkrat tedensko v SD Leskovec, štirikrat na teden pa obiskuje vadbo v Judo klubu iz Krškega.

Rezultat marljivega dela v obeh športnih disciplinah pa je odličen dosežek na Državnem prvenstvu.

Njen strelski trener Jože Arh je nanjo ponosen, saj je njen uspeh potrditev, da v društvu dobro delajo in nadaljujejo tradicijo uvrščanja Leskovških strelcev med najboljše v Sloveniji.

                                                                                                         J. A.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava