Božiček za en dan ... čarovnija pa traja vse leto!

19.12.2014 | 08:15

Božiček za en dan ... čarovnija pa traja vse leto!

Dobrodelni projekt Božiček za en dan, ki letos poteka že tretje leto, je v zaključni fazi. Večina paketkov je oddanih, Božičkovi prostovoljni pomagači pa jih že razvrščajo in razpošiljajo po Sloveniji, Srbiji, Bolgariji, Kosovem in BIH. Vse to seveda v želji, da v roke otrok iz socialno ogroženih družin pridejo še pred prazniki.

Tudi letos je v praznični akciji sodelovala tudi Agencija Agado, ki je svoje poslovne prostore v Brežicah in Ljubljani ponudila za zbirno mesto, kamor so dobrodelni Posavci in Ljubljančani lahko prinašali darilca za svoje izbrance. Od skoraj 8.000 otrok, ki bodo prejeli darilo v letošnjem projektu, so jih v Agenciji za mlade Punkt Brežice zbrali več kot 200, v ljubljanski poslovalnici Agencije Agado pa še nekaj več kot 300.

Hvala vam za izkazano zaupanje, paketke smo predali naprej  .... Dobra volja in pozitivna energija sta kar žarčili iz darilc in prepričani smo, da bodo otroci ob odpiranju darilc presrečni.

Vsi tisti Božički, ki zaradi izrednega zanimanja za dobrodelno akcijo niste prišli na vrsto, da bi izbrali svojega obdarovanca, lahko v tem prazničnem času naredite kaj lepega za ljudi v svoji okolici. Z ljubeznijo pripravite darila in voščila, očistite sneg iz dvorišča starejšim sosedom, vrzite novoletno voščilnico v nabiralnik tistim, ki živijo sami ali organizirajte majhen zborček za prepevanje pesmi po bolnišnicah in domovih za ostarele. Priložnosti za dobra dela se ponujajo same, če ste jih le pripravljeni videti. Čarovnija, ki ob njih nastane, pa traja vse leto!

Darja Sotlšek,
Vodja info točke v Brežicah – Agencije za mlade Punkt Brežice

Galerija

za-en-dan-01
za-en-dan-02
za-en-dan-03
za-en-dan-04
za-en-dan-05
za-en-dan-06
za-en-dan-07
za-en-dan-08

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava