ZIK Črnomelj: Primeri dobrih praks za oblikovanje lastne poslovne ideje

17.12.2014 | 13:45

ZIK Črnomelj: Primeri dobrih praks za oblikovanje lastne poslovne ideje
ZIK Črnomelj: Primeri dobrih praks za oblikovanje lastne poslovne ideje

Na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj 13 udeležencev uspešno zaključuje program Ponudnik tradicionalnih izdelkov, pridelkov in storitev. Gre za 170 urno usposabljanje za brezposelne osebe, ki že imajo znanja o izdelovanju tradicionalnih izdelkov, pridelkov ali storitev, vendar doslej teh dejavnosti niso razvijali kot poslovno idejo in potrebujejo dodatna znanja za vstop v svet podjetništva. Financerja usposabljanja sta Zavod RS za zaposlovanje in Evropski socialni sklad.

V petek, 12. decembra 2014, so udeleženci programa obiskali deželo suhe robe in Kočevsko. V okviru strokovne ekskurzije so obiskali Rokodelski center in si ogledali prikaz izdelovanja suhe robe in lončarstva ter se seznanili s sodobno produkcijo domačih rokodelcev. O možnostih povezovanja na področju trženja in vključevanju izročila v sodobno ponudbo so se lahko pozanimali tudi na obisku avtohtone delavnice za izdelavo lesenih posod.

V Kočevju so bile gostiteljice članice Društva podeželskih žena Kočevske. Na novo odprti tržnici so predstavile svojo ponudbo in možnosti vključevanja in povezovanja tudi zunanjih ponudnikov.

Udeleženci programa so si pridobili veliko uporabnih informacij in dobrih idej za oblikovanje in izboljšanje lastne ponudbe.

M. F.

Galerija

suha-01
suha-02
suha-03
suha-04
suha-05
suha-06
suha-07
suha-08
suha-09
suha-10
suha-11
suha-12
suha-13

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava