Na Drski drevi tajski boks

29.11.2014 | 08:50

Na Drski drevi tajski boks

V soboto, 29. novembra, ob 18. uri v ŠD OŠ Drska bo Novo mesto gostilo športnike iz sedmih držav na mednarodnem športnem dogodku v tajskem boksu »NIGHT OF THE CHAMPION«. Uvodni dvoboji se začnejo že ob 16. uri, ker je prišlo do velikega števila prijavljenih tekmovalcev. Štartali bomo z začetniki in stopnjevali dogajanje ...

Scorpion gym je zasnoval IMTL (Mednarodna liga tajskega boksa) pred štirimi leti in liga je uspešno razširila svoje delovanje tudi prek meja Slovenije. IMTL je podprta s strani mednarodno priznane svetovne organizacije IFMA/WMC, v katero je včlanjenih 128 držav iz vseh celin. IMTL združuje 26 klubov iz desetih evropskih držav, kar jo zaznamuje kot najmočnejšo regionalno organizacijo.

Vrhunec večera bo dvoboj za profesionalnega prvaka IMTL/WMC do 69,8 kilograma, kjer se bosta pomerila David in Golijat. Mirko Vorkapić bo pred domačim občinstvom nastopil proti 26-letnemu maroškemu Nizozemcu Reduanu Koubiniju. Koubini je visok kar 193 centimetrov, v karieri pa ima 35 profesionalnih dvobojev, 27 zmag in 8 porazov. Ni težko zaključiti, da gre za izkušena borca, ki bosta odločila novega prvaka lige. Po dogovoru z voditelji svetovne organizacije IFMA, v okviru katere deluje njen profesionalni del WMC, bo zmagovalec tega dvoboja postal nosilec mesta prvega izzivalca na evropski WMC lestvici.

Zato borcema motivacije za osvojitev naslova IMTL zagotovo ne bo manjkalo, kajti v igri je neposredna priložnost za osvojitev uradnega prestižnrga naslova v močni mednarodni konkurenci.

Vabljeni vsi ljubitelji športa na mednarodni spektakel tajskega boksa, ki se bo odvil 29. novembra v dolenjski prestolnici!

Gostili bomo športnike Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Madžarske, Češke, Avstrije, Nemčije in Nizozemske, poleg številnih slovenskih borcev in naših najmlajših športnih upov SCORPION GYMA.

Projekt je delno podprt z sredstvi Mestne občine Novo mesto.

SCORPION GYM

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava