NEMIRni koncert z javno snubitvijo (rekla je da)

20.11.2014 | 13:40

NEMIRni koncert z javno snubitvijo (rekla je da)
NEMIRni koncert z javno snubitvijo (rekla je da)

V nedeljo, 9.11., je že tradicionalno v športni dvorani v Mokronogu potekal koncert ansambla Nemir, tokrat že četrti. Ob tej priložnosti je ansambel izdal 4. CD ploščo, ki so jo poimenovali po zmagovalnem valčku leta 2013 Na lepih prtičkih.

Tudi tokrat, kot vedno, je dogodek pritegnil številne obiskovalce, ki so se lahko naužili odlične narodno-zabavne glasbe, ne samo ansambla Nemir, ampak tudi drugih izvajalcev. Program koncerta je bil zanimiv za gledalce, saj je nastopilo mnogo priznanih slovenskih ansamblov, ki so skupaj zapeli in zaigrali tudi z Nemirom. Tako so se jim na odru pridružili Mladi upi, Biseri, Naveza, Akordi, Petka, Poskočni muzikanti, Mladi Dolenjci in Novi spomini.

Prav tako pa so se na koncertu spomnili legendarnega dolenjskega godca Lojzeta Slaka, kateremu v spomin so nemirovci, skupaj še z nekaterimi ansambli (Šment, Veseli Dolenjci, Popotniki, Rubin, Dolenjski zvoki, Nebo) izvedli venček njegovih znanih pesmi.

Velika atrakcija je bila Godba slovenskih železnic z dirigentom Francijem Lipovškom na čelu, ki je na svoj način preoblekla uspešnice ansambla Nemir, s katerimi so tudi zaigrali in zapeli. Ravno na godbo so nemirovci še posebej ponosni, saj so brez oklevanja bili pripravljeni sodelovati, čeprav je bilo treba vložiti ogromno truda.

Na dogodku so poskrbeli tudi za presenečenje, saj je vsem na očem harmonikar ansambla Šment Jurij Žagar za roko zaprosil svoje dekle Tanjo, ki takšni prošnji ni mogla reči ne.

Za naslednje leto, pa so nemirovci že obljubili, da bodo pripravili 5. Nemirni koncert, tako, da dela jim ne bo zmanjkalo, mi pa se že veselimo in komaj čakamo,da vidimo, s čim nam bodo postregli.

Dejan Potočnik

Galerija

foto-AndrejMatic-123
foto-AndrejMatic-138
foto-AndrejMatic-140
foto-AndrejMatic-144
foto-AndrejMatic-148
foto-AndrejMatic-153
foto-AndrejMatic-161
foto-AndrejMatic-34
foto-AndrejMatic-45
foto-AndrejMatic-60
foto-AndrejMatic-61
foto-AndrejMatic-64
foto-AndrejMatic-78
foto-AndrejMatic-80
foto-AndrejMatic-85
foto-AndrejMatic-96
foto-Marjeta Erman

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava