Premiera kavbojskega plesa DKŽ Dragatuš

19.11.2014 | 14:00

Premiera kavbojskega plesa DKŽ Dragatuš
Premiera kavbojskega plesa DKŽ Dragatuš

V soboto, 15. novembra smo članice Društva kmečkih žena Dragatuš organizirale strokovno ekskurzijo, ki se je zaključila s kopanjem v Termah Krka Šmarješke Toplice. Dan smo začele z obiskom Vrtnarije Pust Rangus v Radovljah, kjer so nas toplo sprejele članice Društva podeželjskih žena Šmarjeta. Njihova predsednica ga. Anica Zajc nam je glede na to, da smo v tem kraju kot društvo prvič, predstavila kraj in svoje društvo. V čast smo imele spoznati tudi županjo Šmarjeških Toplic go. Bernardko Krnc, ki je hkrati tudi njihova članica. Ga. Irena Pust Rangus, dipl.ing.agr. in hort. nam je ob tej priložnosti predavala o trendih zasajevanja jesenskih trajnic in nas popeljala po vrtnariji.

Naše društvo je predstavila predsednica ga. Andreja Švajger. Nato smo se predstavile prvič premierno s kavbojskim plesom. Navdušenje je bilo veliko z obeh strani. Naši članici, Malka in Marija pa sta za gostiteljice pripravili zlato vrečo presenečenja.

Sledil je ogled naravne znamenitosti Šmarjeških Toplic, Klevevža, pod vodstvom ga. Anice Zajc. Prav na tem mestu je bil posnet tudi video spot Helene Blagne in Hajni – Srebrna reka. Po uživanju v naravi je bil že čas za kosilo v Gostilni pri Pavletu v Zburah. Gospodinja ga. Rozi nam je postregla z okusnim kosilom, z nami poklepetala, gospodar pa nam je natočil njihovega božičnega vina.

Naši najmlajši so že komaj čakali na kopanje v toplicah, pa tudi me. Zvedele smo, da so bile nekatere članice prvič v bazenu, na kar smo v društvu zelo ponosne, da smo prav mi tiste, ki smo jim to omogočile.

Z našo strokovno ekskurzijo smo v Šmarješke Toplice ponesle delček Občine Črnomelj in Krajevne skupnosti Dragatuš ter odnesle lepe vtise iz Občine Šmarješke Toplice. Članicam Društva podeželjskih žena Šmarjeta se zahvaljujemo za topel sprejem in pogostitev in se veselimo njihovega obiska v naših krajih.

Vaš DKŽ Dragatuš

Galerija

m-ples-01
m-ples-02
m-ples-03
m-ples-04
m-ples-05
m-ples-06
m-ples-07
m-ples-08
m-ples-09
m-ples-10
m-ples-11
m-ples-12
m-ples-13
m-ples-14
m-ples-15
m-ples-16
m-ples-17
m-ples-18
m-ples-19
m-ples-20
m-ples-21
m-ples-22
m-ples-23
m-ples-24
m-ples-25
m-ples-26
m-ples-27
m-ples-28
m-ples-29
m-ples-30

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (8)

19.11.2014–3     + (2)     – (5)     Oceni duda 

ajoj.....kje so one od kavbojke in texasa??blage veze nimajo,ženske vile,grablje drugo vam ne paše.

19.11.2014+7     + (8)     – (1)     Oceni vaščanka 

zakaj žalite dekleta in žene --zelo lepo in pohvalno,v današnjih časih je pomebno druženje in drage ženske ,zelo ste aktivne in veliko svojega truda in časa vlagate v svoje društvo in za svojo dušo--le tako naprej. ISKRENE ČESTITKE vsem nastopajočim in vsem članicam.

19.11.2014—     + (1)     – (1)     Oceni meščanka 

Bravo vaščanka. se popolnoma strinjam s tabo.

19.11.2014—     + (2)     – (2)     Oceni Tatjana 

Bravo dekleta in žene DKŽ Dragatuš. Zelo pohvalno...veliko truda in dobre volje je potrebno za vse kar delate. Le tako naprej...

19.11.2014—     + (2)     – (2)     Oceni belokranjka 

"duda" ne komentiraj tako nizko. Tele ženske so zelo aktivne; ne bojijo se dela z grabljami, vilami, kosami, srpi..Letos so ročno posejale ajdo, ročno požele, ročno osmukale in ročno vejale.Tako, da jim ni nobeno delo tuje. V kavbojskem plesu pa ne vidim napačne predstavitve. Tako, da "duda" ne žali, ker ne poznaš ozadja.

19.11.2014Oceni žene i muškarci 

Zakaj se branijo lepega slovenskega imena Društvo kmečkih žensk ?

20.11.2014+1     + (2)     – (1)     Oceni NADA 

..ti duda--saj ženske in žene sigurno nimaš in s takim komentarjem,kot si ga dal-mislim ,da si moški - je tudi ne boš dobil nikoli !!!

20.11.2014+1     + (2)     – (1)     Oceni MIRNA GORA 

Čestitam,enkratne ste. V vašem društvu se vedno nekaj dogaja in to je tudi prav. Vaša aktivnost in uspehi so vidni.Kar tako naprej!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava