Martinovanje v Beli krajini 2014: Kultura uživanja vina

15.11.2014 | 12:00

Martinovanje v Beli krajini 2014: Kultura uživanja vina
Martinovanje v Beli krajini 2014: Kultura uživanja vina

Martinovo je verjetno eden izmed starejših praznikov pri nas, saj izhaja še iz časov pred Kristusom in je posvečen novemu vinu in obdobju, ko se mošt spremeni v vino. Praznujemo ga 11. novembra in simbolično gledano je to tudi čas, ko zaključujemo z delom na vrtu in polju ter v vinogradu in sadovnjaku.

Knjižnica Črnomelj je v sodelovanju s podjetjem Vizir d.o.o. v sklopu letošnjega Martinovanja v Beli krajini pripravila zelo zanimivo predavanje o sami pridelavi vina in kletarjenju. Na kaj vse moramo biti pozorni, katere napake najpogosteje delamo ter tudi o sami pridelavi in negi vina nas je seznanil univ. dipl. inž. živil. tehnol. Denis Imširović , ki prihaja iz omenjenega podjetja. Velik poudarek pa je bil predvsem na kulturi uživanja vina in degustaciji.

Ker je Martinovo vesel praznik, h kateremu se poda dobra hrana in seveda tudi glasba ne sme manjkati, je za slednjo poskrbel gospod Peter Ambrožič s harmoniko.

Knjižnica Črnomelj

Galerija

martinovanje-01
martinovanje-02
martinovanje-03
martinovanje-04

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

15.11.2014Oceni hotmiki 

sej je lepo,ne rečem,sam ko se v nedeljo spomneš da greš v ponedeljek tlako delat za minimalca,da te v ljubljani nažirajo,živčnega te delajo....te mine tud do življenja

15.11.2014Oceni Meta 

Pivo pa res ne sodi zdraven brez zamere

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava