Ustanovitev Jadralskega kluba Boom Sevnica in 5. Ivanova regata

30.10.2014 | 12:05

Ustanovitev Jadralskega kluba Boom Sevnica in 5. Ivanova regata
Ustanovitev Jadralskega kluba Boom Sevnica in 5. Ivanova regata

V Sevnici se ljubitelji morja in vetra družimo že vrsto let. Najprej povsem neformalno, potem so naša druženja postala tradicionalna, jadranje pa je v Sevnici, njeni bližnji okolici in širše, zlasti v Zasavju, pridobivalo čedalje večje število ljubiteljev in privržencev, ki so se večkrat na leto udeleževali naših skupnih poti po morju.

Glede na povečano zanimanje je končno dozorela tudi želja po formalizaciji naših druženj in skupina zanesenjakov je pristopila k ustanovitvi Jadralskega kluba Boom Sevnica, ki je sedaj tudi uradno registriran. Namen društva je, da še naprej širi krog ljubiteljev jadranja in približa njegove lepote širšim množicam, po drugi strani pa je namen tudi učvrstiti znanje in nadgraditi izkušnje, ki ga jadralci imamo.

V sklopu aktivnosti društva izstopa organizacija Ivanove regate, ki je organizirana vsako leto v mesecu oktobru v spomin na odličnega prijatelja in enega od začetnikov jadranja v Sevnici, pokojnega Ivana Prusa iz Boštanja. Letošnja, že 5. Tradicionalna regata, je bila prva, ki je bila izvedena v okviru društva in se jo je letos udeležilo devet posadk z jadrnicami Bavaria 40. Po dveh izvedenih plovih in zelo izenačenemu boju do zadnjega metra je zmago slavila barka Hurican, skipperja Bracota Miroševiča iz Sevnice, ki je zmago za las odnesla barki Screwdriver, skipperja Bojana Kozmusa iz Sevnice, tretje mesto pa je osvojila posadke barke Taja naših jadralskih prijateljev iz Ljubljane.

V sklopu aktivnosti društva lahko izpostavimo tudi dogodek v mesecu novembru, ko bomo 7.11.2014 ob 18.00 uri v mali dvorani TVD Partizan Boštanj gostili priznanega slovenskega jadralca, doma iz Trebnjega, Sreča Pusta, ki je objadral svet in ki bo z nami delil svoje izkušnje o dobrih in slabih straneh jadranja na odprtih morjih.

Vabljeni, da se včlanite v naše društvo, pišete nam lahko na jkboom.sevnica@gmail.com ali po tel. 031 278 689 – Branko Trefalt (predsednik).

Mirno morje in veter v krmo želi JK BOOM Sevnica

Marko Lisec
Tajnik društva

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava