Kulturni center Janeza Trdine: Jesensko potovanje v Novi Sad Novo mesto

30.10.2014 | 15:00

30.10.2014 ob 15:00, Izven

Vabimo vas na glasbeno-gledališko potovanje v Novi Sad. Na pot se bomo v soorganizaciji Gledališča Koper podali v četrtek, 30. 10., predvidoma ob 15.00. Sledi potovanje mimo Zagreba in v večernih urah prihod v Novi Sad. Namestitev v hotelu v središču mesta. Nočitev.

Naslednji dan, v petek, 31. 10., po zajtrku sledijo obisk vinorodnega okoliša Fruška gora, obisk vinske kleti Kovačević v Irigu ter kosilo. Nato se bomo podali v slikovito mesto Sremski Karlovci. Vrnitev v Novi Sad. Ob 19.00 si bomo ogledali predstavo v novosadskem Srbskem narodnem gledališču, sedežu manjšinskega madžarskega gledališča, OPERA ULTIMA v režiji režiserja Kokana Mladenovića. Predstava bo opremljena z nadnapisi v srbskem jeziku. Nočitev.

V soboto, 1. 11., si bomo po zajtrku vodeno ogledali Novi Sad in Petrovaradinsko trdnjavo. Sledil bo potep po ulicah in trgih mesta, ki jih glasbenik Đorđe Balašević opeva v svojih pesmih in ki so zaznamovali njegovo osebno in umetniško pot. Pot nas bo peljala od rojstne hiše, prek krajev njegovega otroštva, mladosti, prvih ljubezni in zrelih let. Kosilo bomo imeli na kmečkem turizmu, salašu, s tipičnimi jedmi vojvodinske kuhinje. Ob 19.00 bomo imeli koncert Đorđa Balaševića v Novosadskem gledališču.

Zadnji dan, tj. v nedeljo, 2. 11., bomo po zajtrku obiskali bližnjo Futočko tržnico z možnostjo nakupa lokalnih izdelkov. Na poti domov obisk še ene kleti in degustacija vin s prigrizkom. Prihod v Novo mesto v večernih urah.

Pridržujemo si pravico spremembe programa.

Odhod: 30. 11.

Prihod: 2. 11.

Cena: okvirno 220 €

Opombe:

Do zasedbe prostih mest sprejemamo prijave na info@kcjt.si, prek telefonske številke 07 393 0 394 oz. v tajništvu kulturnega centra.