Predavanje "Otroci duhovni zaklad človeštva" v organizaciji Mednarodne duhovne šole Zlatega rožnega križa - Lectorium Rosicrucianum, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

28.10.2014 | 18:00

– Trdinova čitalnica

Vodnarjeva doba je čas izjemnega duhovnega razvoja, ko zavest človeka dobiva nove razsežnosti, ko ljudje iščemo svoje bistvo v neskončnosti vesolja in v neizmernih globinah lastne biti ter to dvoje povezujemo v enost.

Vsi, ki so odprti za novo stanje bivanja, bodo lahko živeli v novih, doslej še neodkritih razsežnostih. Takšni ljudje so že med nami. To so tudi naši otroci, ki imajo te duhovne potenciale.

V predavanju Otroci – duhovni zaklad človeštva bodo predstavljena razmišljanja, ki se porajajo ob vprašanjih: kakšni so sodobni otroci, kakšne zaklade nosijo v sebi, kaj jih lahko ovira na njihovi razvojni poti in kako jih lahko podpremo, da svoje potenciale razvijejo v najvišji možni meri.

Vaši otroci niso vaši otroci.

Sinovi in hčere klica Življenja k Življenju so.

Po vas prihajajo, a ne od vas. Čeprav so z vami, niso vaša lastnina.

Lahko jim darujete svojo ljubezen, toda ne morete jim dati svojih misli, kajti oni imajo svoje misli.

Lahko sprejmete njihova telesa, ne pa njihovih duš, kajti njihove duše že prebivajo v hiši jutrišnjega dne, ki je vi niti v svojih sanjah ne morete obiskati.

(Khalil Gibran)

Predavanje bo potekalo ob glasbeni spremljavi in z razgovorom s poslušalci.

Predavanju bodo vsako sredo ob 19. uri sledili pogovorni večeri o duhovnosti.

Vstop je prost. Vabljeni.