V knjižnico po carske knjige!

24.10.2014 | 08:50

V knjižnico po carske knjige!

V Valvasorjevi knjižnici že tretje leto zapored začenjamo bralni projekt za mlade bralce 'Kdor bere, je car!' Bralni projekt je v prvi vrsti namenjen osnovnošolcem, s pomočjo staršev pa knjige prebirajo tudi predšolski otroci. Namenjen je spodbujanju branja kvalitetne literature, sporoča pa tudi, da je branje nekaj zabavnega, doživetega, skratka carskega. Mladi bralci tako v enem letu preberejo določeno število knjig z bralnih seznamov. Carski bralni seznami so narejeni za vse bralne stopnje, in sicer s pomočjo bralnih seznamov kvalitetnih knjig letne slovenske (izvirne in prevedene) knjižne produkcije. Ko bralec zbere vse potrebne carjeve nalepke, prejme carjev svinčnik, kazalko in dobi možnost za udeležbo pri žrebanju na zaključni prireditvi, s katero želi knjižnica nagraditi vse bralce za njihovo sodelovanje.

Na letošnji zaključni prireditvi, ki je potekala 30. 9. 2014 v Mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice Krško, je mlade carje s svojim literarno-gledališkim nastopom razveselil pesnik, pisatelj, igralec, dramatik in prevajalec Andrej Rozman Roza. Poskrbel je za čudovito vzdušje, obiskovalcem prinesel obilo dobre volje in novih spoznanj o literaturi.

S pomočjo sponzorjev (Apolon d. o. o. Krško, DD Elmont d. o. o., Hervis Krško , I.H.S. d. o. o., Informacijsko središče GEN, Kostak komunalno stavbno podjetje, MC Krško, Miš Založba, NEK Krško, Pizzeria Fontana, Primo Telefonija d. o. o., Terme Čatež , Thermana Laško, Vrtni center in cveličarna Kerin, Zavarovalnica Maribor in Zavarovalnica Triglav) smo tudi letos za vse carje, torej za tiste, ki so uspešno zaključili projekt, pripravili žrebanje nagrad. Vsak car je bil nagrajen. Nagrade so bile carjem praktično dopolnilo vsem lepim in carskim doživetjem in spoznanjem, ki so jih prinašale knjige.

Mladi bralci, vabimo vas, da se nam pridružite na novem carskem knjižnem potovanju! Berite in se pri tem imejte carsko ter postanite carji v sezoni 2014-15!

Klavdija Šiško Možgan
foto: Milena Vodopivec

Galerija

knjige-01
knjige-02
knjige-03
knjige-04
knjige-05
knjige-06
knjige-07
knjige-08
knjige-09
knjige-10
knjige-11
knjige-12
knjige-13

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava