Ličkali koruzo v ritmu žive glasbe

21.10.2014 | 12:00

Ličkali koruzo v ritmu žive glasbe
Ličkali koruzo v ritmu žive glasbe

Minuli vikend je na kmetiji Špec v Zabukovju nad Sevnico potekal kmečki običaj, ki je ponekod že skorajda izumrl. Društvo podeželske mladine Zabukovje se trudi, da bi se stari običaji ohranjali, zato smo tak dogodek organizirali že drugo leto zapored.

V petek smo koruzo ročno potrgali in pripravili vse potrebno za naslednji dan. Po stari navadi smo pod kup koruze skrili številne dobrote, ki so razveseljevale ličkarje. Dogodka se je udeležilo okoli 30 članov Društva podeželske mladine in ostali, ki so jim takšni dogodki pri srcu. Brata Tovornik in naš prijatelj Bernard so poskrbeli, da nas je spremljala živa glasba. Ob glasbi smo se na koncu tudi zavrteli in prepevali ljudske pesmi. Vseskozi smo uživali v rujni kapljici in domačih dobrotah, ki so jih pripravila dekleta.

Vesel sem, da se mladina na podeželju kljub napornemu urniku in raznim obveznostim druži ob takšnih priložnostih in obuja stare običaje, ki so včasih veljali za pravi praznik na kmetiji. Upam, da se bomo ob takšnih dogodkih družili še mnoga leta in s tem privabljali mlajše in bodoče člane Društva podeželske mladine Zabukovje.

Podpredsednik DPM Zabukovje
Vid Špec

Galerija

c-lickanje01
c-lickanje02
c-lickanje03
c-lickanje04
c-lickanje05
c-lickanje06
c-lickanje07
c-lickanje08
c-lickanje09
c-lickanje10

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava