Topliški medvedje morali priznati premoč ljubljanskim Grizlijem

20.10.2014 | 10:00

Topliški medvedje morali priznati premoč ljubljanskim Grizlijem

V drugem krogu 2. državne Prosports lige so se hokejisti Dolenjskih Toplic postavili po robu Grizlijem Iz Ljubljane. Tekma se je zaključila z rezultatom 4:1 v korist Grizlijev, prepričljiv rezultat pa nikakor ni realen pokazatelj poteka tekme.

Že prva četrtina je napovedala srdit boj za nove tri točke. Priložnosti so se ena za drugo vrstile na eni in na drugi strani, vendar pa sta na obeh straneh svoje delo odlično delo opravila oba vratarja.

Tudi v drugi četrtini tempo igre ni padel. Dolenjskim hokejistom je koncentracija malce padla v 3. minuti, ko so samega pustili Matijo Galeja, ki je z natančnim strelom v desni zgornji kot povedel Grizlije v vodstvo. Topličane to ni vrglo iz tira in so hitro postrojili svoje vrste ter z lepim prodorom in še lepšim zaključkom Petra Blatnika izenačili v zadnji minuti druge četertine ter tako napovedali napet drugi polčas.

Topliški medvedi so v tretjo četrtino krenili z veliko željo po novih točkah. Morda je bila njihova želja celo prevelika, saj je že v prvi minuti v žaru borbe prišlo do nepotrebnega prekrška Roka Štruclja. Izkušeni Grizliji so to napako kaznovali že po trinajstih sekundah igre z igralcem več ter tako preko Mihaela Pečnika povedli z izidom 2:1. Kljub že opazni utrujenosti so hokejisti Dolenjskih Toplic še naprej vztrajno pritiskali in kar dvakrat je po strelu Tilna Goršiča ljubljanskega vratarja rešil okvir vrat.

V zadnji četrtini pa je do izraza prišla boljša fizična pripravljenost Ljubljančanov. Posledica utrujenosti Dolenjcev se je pokazala pri nezbranosti na igrišču. Grizliji so to znali kaznovati in prvič zadeli po lepi akciji zadeli v 2. minuti. Končni rezultat 4:1 pa so postavili v naslednji minuti, ko je bil zopet uspešen Mihael Pečnik. Do konca tekme so imeli dolenjski hokejisti še nekaj bledih priložnosti priložnosti, vendar jim je za preobrat zmanjkalo fizične moči.

Dolenjska ekipa tako po drugem krogu zaseda 4. mesto na lestvici druge lige. Že naslednjo soboto, 26.10, pa jih v Lukovici čaka tekma proti zasedbi HK Vrhpolje, ki bodo zagotovo trd oreh, saj trenutno zasedajo prvo mesto v skupnem seštevku. Vendar pa se topliški medvedi v Lukovico vsekakor ne nameravajo podati dvignjenih rok!

Luka Gorše

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

20.10.2014Oceni miu miu mijaw hovhov kokomjav 

26.10. je nedelja, 25.10. pa sobota. nekaj v prispevku ne štima

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava