Koncert Pihalnega orkestra Krka ''Slišati barve'', KC Janeza Trdine Novo mesto

19.10.2014 | 18:00

Pihalni orkester Krka pripravlja v mesecu septembru in oktobru projekt Slišati barve.

SLIŠATI BARVE

projekt Pihalnega orkestra Krka - najboljšega amaterskega pihalnega orkestra v Sloveniji

Projekt Slišati barve je zastavljen izven meja glasbe, saj bo zajemal koncert, slikarsko razstavo ter dobrodelno dražbo umetnin. V sodelovanju z različnimi poklicnimi glasbeniki, študenti Akademije za glasbo v različnih zasedbah in slikarji mlade generacije bo prikazan barvit repertoar za tolkala, glas in saksofon.

Vodja koncerta je akademska tolkalka Petra Bartol. V prvem delu koncerta se bomo dotaknili »starejših« del oz. idej za skladbo za marimbo, marimbo in glas ter marimbo in saksofon. V drugem delu bo program obarvan bolj pestro, zgolj s tolkali, pa vendar v različnih zasedbah in z različnimi tolkali, predstavljena pa bo »sodobnejša« glasba za tolkala, ki jo odlikuje množica različnih instrumentov in odkrivanje novih zvokov na že poznanih tolkalih.

Pri projektu bodo sodelovali izjemni slikarji mlade generacije kot so Maša Gala, ki od leta 2005 razstavlja v Sloveniji in v tujini (Češka, Bolgarija, Italija, Švica, Nizozemska) na različnih samostojnih in skupinskih razstavah, Eva Mlinar - slikarka, ki v prostem času riše za študentski časopis Tribuno, snuje likovno podobo za knjige in gledališke liste Mestnega gledališča ljubljanskega ter oblikuje plakate za gledališki oddelek univerze Columbia (Columbia Univeristy School of the Arts) v New Yorku, Milan Ketiš, Nina Pečar, Zala Pori, Katja Pori in Matej Tomažin, nadarjeni slikarji mlade generacije, ki se še šolajo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Slike bodo pred koncertom Slišati barve razstavljene v Kulturnem centru Janeza Trdine, kjer bo potekala tiha dražba slik. Pol izkupička od prodaje slik bomo namenili za nakup novih inštrumentov Pihalnega orkestra Krka, pol pa slikarjem mlade generacije.

Razstava ter tiha dražba slik bo potekala od 26. septembra do 12. oktobra 2014 v Kulturnem centru Janeza Trdine Novo mesto.

Koncert Slišati barve bo 19. oktobra 2014 ob 18.00 v Kulturnem centru Janeza Trdine.

Podprite novomeški orkester ter najboljše slikarje mlade generacije z nakupom umetnin!