Večer z Iztokom Mlakarjem, KC Janeza Trdine Novo mesto

2.10.2014 | 20:00

02.10.2014 ob 20:00, Izven

Iztok Mlakar je kot igralec diplomiral leta 1986 in je zaposlen v SNG Nova Gorica, ne slovi pa le kot izvrsten interpret vlog različnih žanrov, temveč ga slovenska javnost pozna tudi kot kantavtorja. Verjetno bi v Sloveniji težko našli človeka, ki še ni slišal zanj in ne bi znal zapeti ali vsaj zamrmrati refrena katere od pesmi, zbranih na CD ploščah Štorije in baldorije (1990), Balade in štroncade (1994), Rimarije iz oštarije (2001) in Romance brez krjance (2008).

Številne med njimi so kmalu po nastanku ponarodele in prav Iztoku Mlakarju gre zahvala, da so se tudi ljudje na Štajerskem, Gorenjskem, Dolenjskem, v Prekmurju in drugod pobliže seznanili s primorskim narečjem in si iz njega kakšno besedo tudi izposodili. Široko priljubljenost so dosegle tako nežne balade kot tudi bolj pikre in šaljive pesmi iz vsakdanjega življenja malega človeka, saj v njih spregovori o večnih temah, kot so ljubezen, minevanje in smrt, pa tudi o življenjskih radostih, vinu in dobri domači hrani, ter o boju malega človeka za pravičnost. V njegovih pesmih

prepoznamo mnoge elemente socialistične družbene ureditve poznih 80. let nekdanje Jugoslavije, ki so predstavljeni na humoren in pronicljiv način.

Za koncertne večere Iztoka Mlakarja vedno vlada izjemno veliko zanimanje. Mlakar ne prireja koncertov pred velikimi množicami, vedno prepeva v manjših družbah. Tako bo tudi v Novem mestu, ko bomo njegovim songom prisluhnili v Mali dvorani ob prigrizku in kozarčku rujnega.

Opombe: KONCERT JE RAZPRODAN.

Za več informacij pokličite 07 393 0 394 (Nina Štampohar).

- See more at: http://www.kcjt.si/sl/dogodki/2014-10-02/vecerziztokommlakarjem/1588#sthash.EZlDcVyI.dpuf