Brežiški pionirji blesteli v pionirski atletski reprezentanci

29.9.2014 | 10:25

Brežiški pionirji blesteli v pionirski atletski reprezentanci

V soboto je v Mariboru potekalo najpomembnejše letošnje tekmovanje za pionirje in pionirke v starosti do 16 let.

Mariborčani so gostili peteroboj pionirskih reprezentanc, kjer so se pomerile reprezentance Slovaške, Češke, Madžarske, Hrvaške in Slovenije.

Za pionirsko reprezentanco Slovenije je nastopilo kar pet Brežičanov, Rok Doberšek pa žal zaradi tehničnih razlogov ni mogel pomagati reprezentanci v skoku s palico. Najodmevnejši rezultat je dosegla 14-letna Nika Glojnarič, ki je v sijajnem in dramatičnem teku na 100 m z ovirami, samo za štiri tisočinke sekunde premagala leto dni starejšo in najhitrejšo češko atletinjo Nikolo Bendovo. Prvič v zgodovini slovenske atletike se je ura na tej progi ustavila pod štirinajstimi sekundami. Z rezultatom 13,96 postavila tudi nov pionirski državni rekord!

Njena sestra Leja, ki ima komaj 12 let, je bila daleč najmlajša udeleženka tega tekmovanja. Na zaletišču za skok v višino pa je pokazala, da se starejših tekmic prav nič ne boji. Prikazala je prav neverjetne skoke. Številni gledalci so bili ob njenem skakanju navdušeni! Najprej je popravila svoj osebni rekord, ko je že v prvem skoku zmogla višino 163 cm. Naslednjo višino 166 cm, pa je premagala v tretjem poskusu!

S tem rezultatom je postavila tudi nov državni rekord v kategoriji U14! Dosedanja rekorderka je bila njena starejša klubska kolegica in vzornica, Lara Omerzu s 165cm. V skoku v višino je barve Slovenije zastopala tudi Nika Plankar, ki je s preskočenimi 163cm zasedla 5. mesto in se po poškodbi počasi vrača nazaj k skoku v višino. Nastja Modic je nastopila v skoku s palico in osvojila bronasto medaljo s preskočenimi 330cm...

V skoku v višino pa je izjemno presenetil še zadnji Brežičan na sceni in sicer Tim Medved, ki je z zanesljivimi skoki zmogel premagati letvico na višini svojega novega osebnega rekorda in je s preskočenimi 186cm osvojil bronasto medaljo. Brežiški mladi atleti so tako Sloveniji priborili kar zajeten kup točk, kar jih je na koncu tekmovanja pripeljalo do ekipnega tretjega mesta.

Za izjemen mladi rod že tako uspešnih brežiških atletov je v prvi vrsti zaslužen Henrik Omerzu, saj gre za atlete, ki jih trenira prav on, z izjemo Nastje Modic, ki vadi pod budnim nadzorom Timija Kostevca in Franca Krošlja.

Brežiške atlete ob koncu sezone čaka še priljubljeni dvodnevni mnogoboj v Novi Gorici, vsi pa že komaj čakajo na zaključek letošnje sezone pri Bubka baru, kjer boste lahko v živo videli, kako skače s palico nosilka olimpijske medalje Leda Krošelj.

Atletski klub Brežice

Galerija

tekma-001
tekma-002
tekma-003
tekma-004
tekma-005
tekma-006
tekma-007
tekma-008
tekma-009
tekma-010
tekma-011
tekma-012
tekma-013
tekma-014
tekma-015

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava