Dan varnosti otrok v prometu

23.9.2014 | 10:20

Dan varnosti otrok v prometu
Dan varnosti otrok v prometu

Po tem, ko so učenci in dijaki že prestopili šolske pragove in se podali v novo šolsko leto, se je v trgovskem centru Sevnica tako za šoloobvezne kot tudi ostale obiskovalce odvil DAN VARNOSTI OTROK V PROMETU. Kot je sporočila Emanuela Bertok Valenčič iz Službe za operativni marketing trgovske družbe, ki je organizirala dogodek, je sodelovanje pri ozaveščanju o varnosti v prometu postalo že tradicionalno. Ideja je nastala iz krovne aktivnosti trgovske družbe, ki mesec september posveča družinam.

Prvo soboto v septembru so glede na to, da se je s prihajajočim jesenskim časom ponovno pričel pouk v šolah, izbrali za "dan varnosti otrok v prometu". Tudi v prejšnjih letih so se v začetku septembra vrstili podobni dogodki. S prireditvami, ki so se odvile v trgovskih centrih po Sloveniji, želijo prispevati k znanju otrok o pravilih obnašanja na cesti. Na zabaven način so bila tako otrokom predstavljena pravila obnašanja v prometu ter kako se poskrbi za lastno varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu. Na kolesarskih poligonih so otroci spoznavali prometne znake in predpise ter pomen varne uporabe kolesarske čelade. Dogajanje so z budnim očesom spremljali tudi policisti ter člani sevniškega območnega združenja Rdečega Križa (Hari Muratović in Martina Špan), katera sta teoretično svetovala in praktično prikazala, kako ravnati, ko se s kolesom znajdemo v težavah in kako poskrbimo, da smo varni, da do nezgode sploh ne pride. Na prireditvi so tako sodelovali strokovni svetovalci, predstavniki policije, Svet za preventivo in varnost v prometu ter Rdeči križ.

Po besedah Bertok Valenčičeve so bile podobne prireditve doslej dobro obiskane, kar kaže na zavedanje, da ni znanja o varnosti v prometu nikoli preveč, in da je preventivno delovanje izjemnega pomena.

Besedilo in fotografije: Doroteja Jazbec

Galerija

varnost-001
varnost-002
varnost-003
varnost-004
varnost-005
varnost-006
varnost-007
varnost-008
varnost-009
varnost-010
varnost-011

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava