Primož zaključil sezono z ekipno zmago na Balkanation

23.9.2014 | 08:15

Primož zaključil sezono z ekipno zmago na Balkanation

Z zmagovalnim nastopom na premierni izvedbi ekipnega tekmovanja držav članic Balkanske atletske zveze je Primož Kozmus zaključil tekmovalno sezono 2014. Slovenska ekipa, ki je svojo državo zastopala s svojimi najboljšimi atleti, je na tekmovanju v Ljubljani zmagala in tako osvojila naslov balkanskega ekipnega prvaka. Za dobro razpoloženje polnih tribun so v največji meri poskrbeli kar slovenski atleti sami, saj so v skupno šestnajstih disciplinah dosegli kar 6 zmag in 6 drugih mest.

Ob atletskih predstavah so uživali tudi številni nekdanji športni zvezdniki vključno z eno največjih zvezd v svetu športa Sergejem Bubko in najboljšim slovenskim športnikom vseh časov Mirom Cerarjem, slovenske atlete pa so na stadionu in tribunah spodbujali tudi njihovi uspešni predhodniki na atletskih stezah z Markom Račičem, Brigito Bukovec, Britto Bilač, Alenko Bikar, Igorjem Primcem, Romanom Kejžarjem, Borutom Bilačem in Matijo Šestakom.

Primož, ki je nastopil v vlogi kapetana slovenske ekipe, je bil prav zadovoljen z zmago ter s tekmovanjem "V Ljubljani je lepo biti atlet. Ekipne tekme so zame najboljše. Ni pomemben posamični rezultat, ampak čim boljša uvrstitev v dobro ekipe. Tovrstna tekmovanja so zelo zanimiva tudi za gledalce, zahvalil bi se vsem navijačem za obisk, saj je nastopati pred polnimi tribunami zares užitek. Mislim, da smo se gledalcem oddolžili z dobrimi nastopi zanesljivo osvojili balkansko krono. Zadovoljen sem, ker sem končal s 70 m po mesecu dni premora. To je dobro izhodišče za naslednjo sezono, kjer bo v ospredju nastop na svetovnem prvenstvu," je povedal Kozmus, ki bo se bo v drugi sezoni posvetil osrednji tekmi v Pekingu, kjer je pred šestimi leti osvojil olimpijski naslov.

ekipa Primoža Kozmusa
foto: Luka Gorjup

Galerija

z-lj-001
z-lj-002
z-lj-003
z-lj-004
z-lj-005
z-lj-006
z-lj-007
z-lj-008
z-lj-009
z-lj-010

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

23.9.2014Oceni kugla 

ta je podobn as ko un jurij rovan... lepo je stare svojcajt reku, da bi teoe olimpijske norme moral mal popravt, da glih usak invalid ne pride zraven..

23.9.2014Oceni pripomba 

Preprečit bi morali tudi, da vsak mentalni invalid ne pisari komentarje na tak članek.

23.9.2014Oceni dobobran 

Zdaj pa še v Dob svojega prijatlja pogledat.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava