Športni dan od 6. do 9. razreda na OŠ Dragatuš

22.9.2014 | 10:30

Športni dan od 6. do 9. razreda na OŠ Dragatuš

V četrtek, 18. 9., smo imeli učenci od 6. do 9. razreda športni dan, pohod od Radencev do Damlja. Z avtobusom smo se zjutraj odpeljali do Radencev, kjer je bil začetek našega pohoda. Učitelj Srečko nam je na kratko opisal, kod bomo hodili, da smo si lažje predstavljali. Kmalu smo bili pri izviru Trpotec; voda iz njega po ljudskem pričevanju ohranja večno mladost. Šli smo tudi mimo izvira Potok. Prišli smo do vasi Breg, kjer smo si ogledali mlin z jezom, ki je eden najstarejših mlinov ob Kolpi in je edini od sedemnajstih, ki še občasno deluje. Učitelj nam je povedal, kako se je skozi zgodovino spreminjalo število prebivalstva. Vsakih nekaj let se je število zmanjševalo, danes jih je še 5 ali manj. Tukaj smo tudi pomalicali in smo šli naprej.

Prišli smo do Kobiljače, ki je najdaljša jama ob reki Kolpi in je dolga 360 m. Nekateri učenci smo šli tudi vanjo, a smo prišli le nekaj metrov, saj se nato jama razcepi, zato gredo naprej lahko samo jamarji. Nekje ob poti smo videli tudi francoski kamen, ob katerem so ubijali Francoze. Prišli smo do vasi Kot, do najjužnejše točke Slovenije. Nato smo šli do Damlja, kjer nas je že čakal avtobus in smo šli nazaj v šolo.

Bil je zanimiv pohod.

Nina Rogina in Sara Puhek, 8. r., novinarski krožek

Galerija

_MG_6918
_MG_6926
_MG_6931

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

22.9.2014Oceni vika lozar 

Dobro je delo pretegovanje nožnih mišic, kajne? Vsekakor lepše kot sedeti pred ekranom, po napisanem ste imeli otroci kaj povedati staršem in tudi učiteljem na šoli, ki niso bili zraven.

23.9.2014Oceni ekran 

Vika to kar si napisla velja tudi za tebe.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava