Nova zmaga vodilnih Brežic

22.9.2014 | 09:20

Nova zmaga vodilnih Brežic

Nogometaši Brežic 1919 so tokrat naleteli na močan odpor nasprotnika iz Mozirja, a kljub temu ob koncu srečanja rezultat obrnili v svojo korist. Začetek tekme je kazal na lahko zmago vodilnega moštva Medobčinske nogometne lige Celje, ki pod taktirko prekaljenega trenerskega mačka Antonija Brdika še ne pozna poraza. Premoč domačih nogometašev je v 16. minuti srečanja kronal z lepo priigrano akcijo in zadetkom Rok Baznik, ki tako nadaljuje svoj strelski pohod. Brežičani so pred odmorom imeli še nekaj izrazitih priložnosti, ki pa jih na žalost številnih domačih navijačev niso znali realizirati v svojo korist.

V nadaljevanju smo gledali izenačeno igro, kjer je prevladovala borbenost na obeh straneh. Ob koncu srečanja pa so na svoj račun prišli tudi maloštevilni gostujoči navijači, saj je po grobi napaki domače obrambne vrste gostujoči napadalec Danijel Luka izid izenačil na 1:1. Brežičani so po izenačenju silovito krenili proti vratom nasprotnika. V 86. minuti je, ob grobem prekršku gostujočega branilca ob robu kazenskega prostora, prosti strel izvajal Marko Prskalo. V veliki gneči pa se je najbolje znašel najboljši igralec tekme Dorijan Ožvald, ki je tako poskrbel za veliko veselje domačinov in Brežičane popeljal do težko prigarane, vendar zaslužene zmage.

Za moštvo NK Brežic so nastopili: Šepetavc, Stošić, Ožvald, Žmavc, Tomše, Lokar, Puškarić, Zofič, Baznik, Prskalo in Drugovič. V nadaljevanju so še igrali: Rožman, Crnoja, Ameti in Mirkac.

Omenimo lahko tudi, da so nogometaši Brežic 1919 med tednom, v 2. krogu pokala MNZ Celje, premagali favoriziranega tretjeligaša iz Šmarja pri Jelšah in se tako uvrstili v 3. krog tekmovanja, kjer jih čaka ligaški znanec iz Rogaške Slatine. Rezultat je bil 3:0, zadetke pa so dosegli: David Žmavc, Robert Drugovič in Karlo Stošić.

I. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava