Angleščina s pridihom igrivosti

2.9.2014 | 08:50

Angleščina s pridihom igrivosti

Zadnji teden počitnic je v zavetju pred avgustovskim dežjem pod velikim šotorom zelenice pri Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto potekala igriva angleška delavnica za otroke stare od 6 do 11 let. Namen slednje je bila namreč ravno zabavna premostitev brezskrbnosti počitniških dni k osredotočenosti, ki jo terja učenje.

Otroci – soustvarjalci delavnice, ki jo je vodila profesorica angleškega jezika Natalija Mikec, so prek kreativnih igric razgibali možgane in osvežili ter nadgradili znanje angleškega jezika. Teden je bil obarvan tematsko, saj so se sleherni dan seznanili z značilnostmi ene angleško-govoreče države oziroma celine, ter z navadami, posebnostmi in načinom življenja njenih prebivalcev. Niso pa spregledali niti svoje domovine, saj so se urili v angleškem besedišču za slovenske znamenitosti, ki bi jih že lahko predstavili angleško-govorečemu sogovorcu. Pri predstavitvi Slovenije nista manjkala niti Martin Krpan niti speči Kralj Matjaž, ki mu je nato delal družbo še Obuti maček.

Ker pa prazna vreča ne stoji pokonci in je zatorej treba tu in tam tudi jesti, so si zadnji dan delavnice, ko so s prstom na zemljevidu »obiskali« Avstralijo, privoščili tudi mini-žar, ki ga je oskrbelo vodstvo Knjižnice. A ne zgolj v slovo (tudi počitnicam), marveč kot dobrodošlica novim učnim dogodivščinam, ki jih prinaša začetek šolskega leta. Učenje je namreč preprosto, kadar je zabavno.

Natalija Mikec

Galerija

z-delavnico-001
z-delavnico-002
z-delavnico-003
z-delavnico-004

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava