Mestna hiša na Čateški noči

27.8.2014 | 09:00

Mestna hiša na Čateški noči

Minuli vikend je v Termah Čatež potekala Čateška noč, nekoč že tradicionalen dogodek, za katerega upamo, da se bo v prihodnjih letih spet uveljavil. Kljub slabim vremenskim napovedim smo se uspeli izogniti dežju, dogajanje je bilo zelo pestro, zbralo pa se je tudi lepo število obiskovalcev.

V sklopu Čateške noči so se na stojnicah predstavili številni lokalni ponudniki, med njimi pa je bila tudi Mestna hiša Brežice. Na naši stojnici so obiskovalci lahko našli številne slovenske in brežiške spominke ter različne izdelke posavskih kmetovalcev in rokodelcev. Domače in tuje turiste pa sta sprejeli dve prijazni turistični informatorki, ki sta jim predstavili pestrost ponudbe domačih izdelkov.

Na ostalih stojnicah ste lahko srečali Turistično kmetijo Balon z domačimi divjačinskimi salamami in bučnim oljem, Sirarstvo Kranjec z mladimi nepasteriziranimi kravjimi siri, Halo pito z odličnimi pitami po receptih naših babic, Eterimed z domačimi medovi z dodatkom eteričnih olj, Veroniko Fabinc s tinkturami in kremami iz zdravilnih zelišč ter Dragico Perc s kvačkanimi in klekljanimi izdelki. Izdelke večine omenjenih ponudnikov lahko najdete tudi v trgovini Mestne hiše Brežice, ostali pa se nam bodo kmalu pridružili.

V prihodnje si želimo še več podobnih dogodkov, ki jih odlikujejo dobra glasba, vesela družba in zanimiva lokalna ponudba.

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino, enota CPT Brežice

Galerija

p-noc-001
p-noc-002
p-noc-003
p-noc-004
p-noc-005
p-noc-006
p-noc-007
p-noc-008
p-noc-009

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava